Fodbold nyheder

Hvorfor Christian Eriksen ikke er blevet en succes i Inter

Af Christian Bang Jensen

Onsdag aften spiller Inter endnu en kamp uden Christian Eriksen fra start, men hvor gik det galt for danskeren, da han skiftede fra Tottenham til Inter for omkring et år siden?

Article image
Ritzau-Scanpix

Da Christian Eriksens skiftede fra engelske Tottenham til italienske Inter i starten af 2020, var det nok de færreste, der havde regnet med, at danskerens tid i Italien kun ville vare omkring et år.

Ikke desto mindre synes det efterhånden mere og mere sandsynligt, at den 28-årige dansker snart pakker kufferten og forlader den milanesiske storklub. Christian Eriksen har i denne sæson kun medvirket i fem kampe i Serie A, og samlet set er det blevet til 300 minutters fodbold uden at det er blevet til hverken mål eller assists. Onsdag aften starter danskeren nok engang på bænken i opgøret mod Real Madrid – klubben han var stærkt forbundet med i året op til skiftet til Italien.

Men hvorfor har tingene ikke fungeret for en spiller, der engang blev betragtet som en af de bedste i Premier League, og som i en alder af 28 skulle være i toppen af sin karriere?

Ifølge den Milanobaserede fodboldjournalist Paolo Menicucci er en stor grund til dette træner Antonio Conte og hans system.

- Han kan godt lide at have en dybtliggende playmaker og to boks-til-boks-midtbanespillere, og her passer (Christian) Eriksen ikke ind. (Antonio) Conte forsøgte et par gange at ændre systemet og spille (Christian) Eriksen bag angriberne, men det fungerede ikke, fortæller Paolo Menicucci til engelske BBC.

Ifølge flere italienske medier var Antonio Conte heller ikke interesseret i at få danskeren. Den italienske træner med fortid i Juventus og Chelsea havde hellere set den chilenske midtbanespiller Arturo Vidal, da han netop ville passe ind som en boks-til-boks-spiller. Det ønske fik den 51-årige træner opfyldt i sommers, hvilket har skubbet Christian Eriksen ud på bænken.

- Det største problem var, at klubben betragtede (Christian) Eriksen som en markedsmulighed. Hans kontrakt udløb, så han var relativt billig. (Antonio) Conte ville aldrig rigtig have ham efter min mening og prøvede aldrig rigtig at tilpasse sit hold til ham, uddyber Paolo Menicucci overfor BBC.

Inters sportsdirektør, Beppe Marotta, har tidligere udtalt om den 28-årige dansker, at hvis en spiller vil væk, beholder Inter ikke den pågældende spiller, og at Nerazzurri vil lægge en plan for Christian Eriksen til januar.

Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik