AGF - FC Midtjylland

Danmark: Superligaen
AGF P. Mortensen (Str. 63)
Ceres ParkFuld tid1-2
FC Midtjylland F. Onyeka (27), S. Kaba (34)
LineupReferatVideo

FC Midtjylland vinder i Aarhus på trods af VAR-modgang

Af Jonathan Kjær Troelsen

De danske mestre viste effektivitet, da de søndag vandt topopgøret mod AGF.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kampen i Aarhus havde en tempofyldt indledning. Generelt virkede det til, at det var hjemmeholdet, som var ovenpå, og det var AGF, som kom først på de fleste andenbolde. Derfor var det også hjemmeholdet, som havde de første forsøg.

Specielt AGF’s højreside med Kevin Diks og Albert Grønbæk virkede oplagte, og det var her det meste kom fra. Dog var venstrebacken Casper Højer Nielsen gået med frem efter knap ti minutters spil, hvor han forsøgte sig udefra, uden det for alvor blev farligt.

Det gjorde det til gengæld efter 26 minutters spil. Her modtog FC Midtjyllands Pione Sisto bolden ved midterlinjen, hvor han derefter drev bolden frem. Med et veltimet løb fandt Sisto Anders Dreyer med en fremragende aflevering. Dreyer var fri, men Kamil Grabara i AGF-målet hev en pragtredning frem. Uheldigvis for den Liverpool-ejede målmand, røg returen ud i fødderne på Frank Onyeka, som let kunne score i et tomt mål.

Dermed 1-0 til gæsterne, og det var reelt første gang FC Midtjylland viste tænder. Anden gang gæsterne viste tænder var syv minutter senere. Og også her udmøntede det sig i en scoring. Her erobrede Frank Onyeka bolden lige udenfor AGF-feltet, og med en fiks stikning fandt han Sory Kaba, som udplacerede Grabara, så stillingen nu var 2-0.

Derfor skulle AGF på jagt i anden halvleg. Generelt havde hjemmeholdet svært ved for alvor at blive farlige, men efter en times spil lykkedes det. Midtjydernes højreback Dion Cools tog armen til hjælp, da han blokerede et indlæg, og efter en VAR-gennemgang, dømte kampens dommer, Jens Maae, straffespark.

Her var Patrick Mortensen sikkerheden selv, og dermed var der reduceret. På trods af at AGF fik momentum umiddelbart efter scoringen, drog de aldrig fordel af det. Derimod var det Erik Sviatchenko som troede han afgjorde kampen med et kvarter tilbage. Her scorede han efter et frispark, men efter nogle minutters VAR-gennemsyn blev scoringen annulleret for offside.

I kampens slutfase forsøgte AGF at fremtvinge en udligning, men det lykkedes aldrig. Dermed topper FC Midtjylland Superligaen, efter at SønderjyskE smed point tidligere på dagen.

AGF
(4-3-3)
1Kamil Grabara
2Kevin Diks
6Sebastian Hausner
5Jesper Juelsgård
3Casper Højer
10Patrick Olsen
4Nicolai Poulsen ↩83
8Bror Blume
7 ↩71
9Patrick Mortensen (C)
11Gift Links ↩88
Bænk
13William Eskelinen
15Nicklas Helenius ↪83
17Alexander Munksgaard ↪88
18Mikkel Møller Lassen
14Jón Thorsteinsson ↪71
16Milan Jevtović
19Benjamin Hvidt
FC Midtjylland
(4-3-3)
1Jesper Hansen
2Dion Cools
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
40Jens-Lys Cajuste
43Nicolas Madsen ↩71
38Frank Onyeka
36Anders Dreyer ↩65
9Sory Kaba
7Pione Sisto ↩90
Bænk
31Mikkel Andersen
26Lasse Vibe
5Daniel Høegh
6Joel Andersson
11Awer Mabil ↪65
15Bozhidar Kraev ↪90
34Mikael Anderson ↪71

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Dortmund - Sporting CPChampions League - Milan - Atlético MadridChampions League - Paris SG - Manchester CChampions League - Porto - LiverpoolChampions League - Real Madrid - SheriffChampions League - Atalanta - Young BoysChampions League - Bayern München - Dynamo KievChampions League - Benfica - BarcelonaChampions League - Juventus - Chelsea