ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Arsenal har måske den næste Zlatan?

Af Henrik Varbøl Andersen

På transfervinduets sidste dag sikrede ”The Gunners” sig nyt blod i form af et ungt svensk stortalent.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den blot 18-årige angriber Nikolaj Möller skiftede på sidste transferdag Malmö FF ud med livet i Nordlondon hos storklubben Arsenal. Den unge svensker er startet stærkt på klubbens U23-hold, så stærkt at han nu flere steder nævnes som den nye Zlatan med direkte reference til superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Skiftet fangede nok ikke manges øjne, da ”The Gunners” næsten samtidig præsenterede Thomas Partey fra Atletico Madrid. Svenskeren blev modsat Partey købt ind til klubbens U23-hold, og her markerede han sig allerede i sin debut. Blot seks minutter brugte han på banen, før han havde scoret mod Manchester City.

Træneren for Arsenals U23-hold Steve Bould er allerede meget imponeret af sin svenske angriber, og flere klubber sukker dybt over, at de missede chancen for at købe ham, skriver Goal:

- Vi har en masse folk fra andre klubber, der siger ”pokkers – hvordan missede vi ham?”. Han er en rigtig god spiller, som allerede har gjort et stort indtryk, fortalte en træner fra Arsenals akademi til Goal.

Svenskerens tidligere træner i Malmö Robin Asterhed beskriver den "nye Zlatan" meget godt overfor Goal:

- Hans boldkontrol, hans berøringer og hans afslutninger. Han kan kontrollere bolden under pres og i svære situationer i højt tempo. Han har alt dette plus hans størrelse har virkelig gjort, at han har gjort sig bemærket.

Efter en turnering i Italien fik Bologna den stærke svensker overtalt til at prøve lykken hos dem i et år. Det år i italienernes ungdomstrup gav ham tilnavnet den nye Ibra, som Zlatan Ibrahimovic. Lykken var dog ikke stor i Italien, og Möller vendte hjem til Malmös U19-hold.

Nu forsøger den ”nye Zlatan” sig så igen i det store udland, og han har altså allerede gjort sig godt bemærket. Om han kan leve op til legenden Zlatan må tiden vise.

Mere om Arsenal

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik