Juventus - Barcelona

Europa: Champions League
Juventus M. Demiral (85)
Allianz StadiumFuld tid0-2
Barcelona O. Dembélé (14), L. Messi (Str. 90)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Juventus - Barcelona

Af Asbjørn Steffensen

Der venter et opgør af de helt store onsdag aften, når Juventus tager imod Barcelona i Champions Leagues Gruppe G.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:

Det er to hold med svingende resultater indtil videre denne sæson, som mødes onsdag aften. Men Både Juventus og Barcelona har en del ting til fælles og deres nuværende situationer minder om hinanden. Begge klubber har op til den nye sæson ansat nye trænere, som hver i sær har haft en aktiv spillerkarriere, i den klub de nu står i spidsen for. Derudover er det to hold, der i de sidste mange år har være dominerende i hver deres hjemlige liga, men de seneste sæsoner har kæmpet med at få succes i Champions League.

Juventus indledte deres Champions League-sæson med at vinde 2-0 på en svær udebane i Kiev. Alvaro Morata scorede begge mål og skinnede i fraværet af Cristiano Ronaldo. I Serie A har holdet fået en start med svingende resultater.

"Den Gamle Dame" har stadig deres første nederlag til gode, men har til gengæld spillet tre ud af fem kampe uafgjort, mod hold man normalt ville slå. Andrea Pirlo overtog tøjlerne i klubben efter Maurizio Sarri op til denne sæson, og vil have Juventus til at være et hold, der er dominerende på bolden og bygger spillet helt nedefra målmanden.

Barcelona fik en grum afslutning på sidste sæsons Champions League, da Bayern München sendte dem ud i kvartfinalen med ydmygende 8-2 på Camp Nou. Med tilgangen af Ronald Koeman og Messis kontraktforlængelse håbede klubben på en genrejsning denne sæson. Indtil videre har det dog været noget skuffende, hvor Barcelona i skrivende stund ligger på en 12. plads i La Liga og netop har tabt El Clasico på hjemmebane til evighedsrivalerne fra Real Madrid.

Første kamp i Champions League blev dog vundet komfortabelt 5-1 over ungerske Ferencvaros. Koeman har i Barcelona udskiftet den formation, som klubben ellers har brugt siden Guardiola-æraen, til en 4-2-3-1, hvor de fire forreste spillere har meget frie roller og ofte bytter pladser.

Juventus og Barcelona har mødt hinanden syv gange tidligere i Champions League-sammenhæng. Mest mindeværdigt er nok finalen i 2015, hvor Barcelona overbevisende vandt 3-1. Juventus' helt store stjerne, Cristiano Ronaldo, kommer desværre ikke i spil, da han for anden gang er testet positiv for corona. Mange havde nok glædet sig til at se den interne kamp mellem Lionel Messi og Ronaldo, men det må formentlig vente til næste opgør i Barcelona.

Karantæner og skader:

Juventus:
Som nævnt er Ronaldo ikke med grundet en positiv corona-test. Derudover er både Alex Sandro og Giorgio Chiellini begge skadet og vil med sikkerhed ikke komme i spil på onsdag mod Barcelona. Matthijs de Ligt og Leonardo Bonucci er tvivlsomme og det er usikkert, om de bliver klar.

Barcelona:
Den spanske storklub kommer også til at mangle flere defensive spillere. Gerard Pique så rødt sidste kamp, og har karantæne mod Juventus. Samuel Umtiti og Marc-Andre ter Stegen er begge langtidsskadede og misser onsdagens opgør. Derudover er Coutinho tvivlsom til kampen med en muskelskade.

Forventede startopstillinger:

Juventus: (3-5-2)
Wojciech Szczęsny
Merih Demiral, Danilo, Leonardo Bonucci
Juan Cuadrado, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Arthur, Federico Chiesa
Alvaro Morata, Paolo Dybala

Barcelona: (4-2-3-1)
Neto
Jordi Alba, Clement Lenglet, Ronald Araújo, Sergiño Dest
Sergio Busquets, Frenkie de Jong
Ansu Fati, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele
Lionel Messi

Bud på kampens profil:

Purunge Ansu Fati blomstrer i den grad under Ronald Koeman. Han har bevist, at man som blot 17-årig sagtens kan være afgørende. Med sin hurtighed og gode teknik, har det spanske talent scoret fire mål i fem La Liga kampe denne sæson. Senest nettede han i en af de største kampe overhovedet, da Barcelona tabte 1-3 til Real Madrid i El Clasico. Juventus vil højst sandsynligt være meget optaget af Lionel Messi, hvilket vil give plads til Fati, som kan slå til.

Bud på kampens resultat:

Begge hold er interesserede i at have bolden, spille sig til chancer og bygge spillet op fra bagkæden af. Derfor kommer det til at blive en kamp i et højt tempo, da begge hold vil være ivrige i at erobre bolden tilbage. På begge hold er der gode offensive profiler, der kan gøre forskellen. Et bud herfra bliver er, at kampen ender 2-2.

Opgøret fløjtes igang klokken 21:00 onsdag aften. Kampen spilles på Juventus' hjemmebane Allianz Stadium og dommeren er hollandske Danny Makkelie. Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay.

Juventus
(4-2-3-1)
1Wojciech Szczęsny
16Juan Cuadrado
28Merih Demiral
19Leonardo Bonucci (C)
13Danilo
30Rodrigo Bentancur ↩83
25Adrien Rabiot ↩83
44Dejan Kulusevski ↩75
10Paulo Dybala
22Federico Chiesa
9Álvaro Morata
Bænk
31Carlo Pinsoglio
77Gianluigi Buffon
33Federico Bernardeschi ↪83
38Gianluca Frabotta
47Alessandro Pio Riccio
5Arthur Melo ↪83
8Aaron Ramsey
14Weston McKennie ↪75
35Koni De Winter
39Manolo Portanova
Barcelona
(4-2-3-1)
13Neto
20Sergi Roberto
4Ronald Araújo ↩46
15Clément Lenglet
18Jordi Alba
8Miralem Pjanić
21Frenkie de Jong
11Ousmane Dembélé ↩66
10Lionel Messi (C)
16Pedro González López ↩90
7Antoine Griezmann ↩89
Bænk
26Iñaki Peña
36Arnau Tenas Ureña
9Martin Braithwaite ↪90
17Francisco Trincão
22Ansu Fati ↪66
2Sergino Dest
24Junior Firpo ↪89
5Sergio Busquets ↪46
6Carles Aleñà
12Ricard Puig Martí

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik