M. Demiral (85)
O. Dembélé (14), L. Messi (90)
Nicolai Christensen

Barca vinder efter Morata offside-kavalkade

Der var dømt stormøde, da Juventus og Barcelona med henholdsvis Andrea Pirlo og Ronald Koeman i spidsen her til aften mødtes i gruppe G, som endte med en sejr til gæsterne på 2-0.
Da Champions League-grupperne for noget tid siden blev trukket, så var der for alvor et opgør, som de fleste så frem til. Italien vs. Spanien. Pirlo vs. Koeman. To af de mest succesrige klubber det seneste årti, og måske vigtigst af alt. Ronaldo vs. Messi. Det sidste må vi vente med til returopgøret i det spanske, da Cristiano som de fleste er bekendte med, ukampdygtig grundet en positiv covid-19-test.

Hjemmeholdet fra Torino kom godt fra start i dette års Champions League, da de på udebane slog Dynamo Kiev med 2-0, hvor specielt ”hjemvendte” Alvaro Morata viste sig frem med de to scoringer.

Gæsterne fra Catalonien kom ligeledes planmæssigt fra start, da de hjemme på Camp Nou vandt med hele 5-1 over ungarske Ferencvaros, hvor flere af de offensive-stjerner kom på tavlen. Messi, Fati, Coutinho, kun 17-årige Pedri og Dembele.

Det var altså to mandskaber, der ift. deres start i Champions League kom perfekt ind til dagens opgør på Allianz Stadium.

Første halvleg startede som lyn og torden. Der skulle kun gå et halvandet minut før, der var fare på færde i et af felterne, og det var Barca, der pressede på. Først sendte den tidligere Juventus-spiller, Miralem Pjanic, et skud afsted, som polske Wojciech Szczesny dog afværgede, og få sekunder efter bragede Antoine Griezmann et skud afsted på Juventus-kassen, men det hårde skud ramte stolpen. Så var vi i gang.

Målet fik vi også i starten af kampen, og det faldt til gæsterne fra Barcelona. Efter et par driblinger sparkede Ousmanne Dembele til den, hvor franskmanden måtte se sin afslutning blive afrettet af Federico Chiesa, det gjorde dog bare, at bolden tog en favorabel afretning, der gjorde, at bolden fløj ind i kassen bag en chanceløs Szczesny.

Minuttet efter troede Juventus så, at de havde udlignet, da Morata efter at være sendt i dybden efter to forsøg fik den ind bagved Neto i Barca-målet. Målet blev dog sekunder efter annulleret grundet en offside.

En til gang i nettet fik Morata den, denne gang efter 29 min., men endnu engang blev angriberen dømt offside.

Første halvleg blev generelt set styret af Juventus på bolden, farlige formåede de dog ikke rigtig og blive. Barca stod afventende og fik to-tre fine chancer, hvor de med lidt mere skarphed, ville have kunnet bringe sig yderligere foran, men overordnet set en intens og underholdende første halvleg.

Anden halvleg startede ligesom første med en masse knald på, og efter 54 min. var tredje gang lykkens gang for Morata, da han denne gang scorede uden at blive fløjtet offside. Troede han. Efter et VAR-gennemtjek blev målet endnu engang trukket tilbage for den spanske-angriber, og det var nu tredje gang denne aften, at angriberen scorede et offside-mål. Stadigvæk 1-0 til Barca.

Til sidst i opgøret modtog Juventus´ Merih Demiral et rødt kort grundet to advarsler, og få minutter efter fik Barcelona et straffe, der blev begået på unge Ansu Fati. Straffesparket eksekverede Lionel Messi stensikkert. Danske Martin Braithwaite kom på banen i overtiden.

Det endte derfor med en 2-0-sejr til Ronald Koeman og FC Barcelona, der altså kom ovenpå efter deres nederlag til Real Madrid i weekenden. Juventus var uheldige med tre gange offside på Alvaro Morata, og Barcelona var ikke skarpe nok til at sparke deres chancer ind. De havde dog heldet med sig i første halvleg, hvor Ousmanne Dembeles afrettede afslutning uden for feltet gik ind i Juventus-kassen, og i anden halvleg, hvor Juventus begik et klodset straffespark.

Champions League´s gruppe G føres nu efter to runder af FC Barcelona med maksimum point, og Juventus på andenpladsen med tre point.