ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Simon Kjær - Lederen der taler med fødderne

Af Asbjørn Steffensen

Den danske landsholdsanfører er faldet godt til i Milan, hvor han med sikkert forsvarsspil og naturlige lederevner er i gang med at genrejse Rossoneri.

Article image
Fodboldlandsholdet.dk

I en alder af blot 31 år har danske Simon Kjær allerede optrådt for ni klubber i seks forskellige lande. Midtstopperen har også netop rundet en milepæl på det danske landshold, da han i Nations League-kampen mod England, spillede sin nummer 100 for Danmark. Til trods for flere mislykkkes perioder og mindre succesrige ophold, har Kjær altid formået at rejse sig og er med tiden blevet en trofast klippe.

På akademiet hos FC Midtjylland var Simon Kjær ikke den mest talentfulde unge aspirant til at slå igennem. Men hvad unge Kjær ikke havde talentmæssigt, vejede han op for med hårdt arbejde, dedikation, vilje og en evindelig hunger efter hele tiden at blive bedre. Han imponerede så meget i sin første sæson på førsteholdet for de midtjyske ulve, at italienske Palermo slå til efter en enkelt sæson og hentede 19-årige Kjær til Sicilien for 30 millioner kroner, som var et rekordsalg for FCM dengang.

Dette skift blev for alvor startskuddet på en karriere, der har sendt Kjær vidt forskellige steder hen i Europa. På landsholdet fik han i 2009 debut i en VM-kvalifikationskamp mod Sverige, hvor han havde fuldstændig styr på Zlatan Ibrahimovic og fik dermed sin ilddåb i den rød-hvide trøje. En trøje som han næsten har været fast bærer af siden den kamp og sidenhen er blevet anfører for.

Spillemæssigt blev Kjær i noget tid klandret for at spille satset og uklogt. Han lavede lange aflveringer, som endte hos modstanderne, og han oversatsede i situationer, hvor man skulle have holdt hovedet lidt mere koldt. Men roen i spillet har han haft med sig lige siden akademi-tiden i Ikast. Viljen og og ønsket om hele tiden at blive bedre, har også medført, at Simon Kjær i dag virker til at være den bedste version af sig selv.

Kjær har formået i de fleste af de klubber, han har repræsenteret, at være indflydelsesrig og have succes spillemæssigt. Tiden i Palermo var god og han blev dannet som forsvarspiller i Serie A-skolen. I Lille og Sevilla var han også et fasta anker i midterforsvaret. Der har også været nogle mindre heldige ophold undervejs, såsom lejeopholdet i Roma og senest i Atalanta.

I januar valgte AC Milan at leje Simon Kjær resten af sæsonen, og dette skulle vise sig, at være det helt rigtige match. Kjær røg direkte ind i startopstillingen på et AC Milan-hold, der på daværende tidspunkt lå langt nede i tabellen og var kiggede langt efter deres storhedstid. Men med danske landsholdsanfører og hans italienske holdkammerat Alessio Romagnoli gik AC Milan i gang med en stor genrejsning.

I skrivende stund har Kjær og Milan ikke tabt en gældende kamp siden italiensk fodbold vendte tilbage efter corona-pausen. 21 kampe spillet og 17 af dem vundet lyder statistikken. AC Milan ligger alene i spidsen i Serie A, med kun et enkelt mål lukket ind på fire kampe. En stor del af Rossoneris nuværende succes kan tilskrives Simon Kjær og hans bundsolide præstation i klubben med både overblik og kløgtighed. Sammen med hans tdiligere modstander, Ibrahimovic, bliver Milan enormt spændende at følge.

Med sin jyske baggrund har Simon Kjær aldrig været den mest højtråbende og heller ikke den mest smarte. Men det har aldrig gået den lavmælte jyde på. Han har i stedet fra dag ét af ladet fødderne tale og hele tiden stræbt efter at blive bedre. Den mentalitet er inspirerende og kommer i hvert fald den danske landsholdsanfører til gode i øjeblikket.

Mere om Simon Kjær

Mere om Milan

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik