A. Bruus (16), J. Lindstrøm (51), S. Rosted (80), M. Schwäbe (90)
A. Dreyer (62), P. Sisto (73)
Raymund Nelausen

Overtidsdrama mellem BIF og FCM

Brøndby var tæt på den store triumf, da de her til aften mødte de danske mestre fra FC Midtjylland, men et mål i overtiden sendte de tre point til Herning.
Brøndby IF fik en god start på opgøret, hvor de havde meget af spillet. De fik også den første chance efter seks minutter, da Jesper Lindstrøm kom først på et indlæg fra Kevin Mensah. Desværre for hjemmeholdet kom Lindstrøm en brøkdel af et sekund for sent og fik derfor ikke et ordentligt træf på bolden, som røg et pænt stykke forbi.

Det var en tilfreds Niels Frederiksen, som fra sidelinjen råbte “very good”, og det havde han ret i. Brøndby spillede godt og overlod ikke spillet til de danske mestre fra FC Midtjylland. Når gæsterne var på bolden, forsvarede Brøndby-bagkæden flot og afviste midtjyderne.

Den gode start gav gevinst efter 15 minutter. Efter flot samarbejde mellem Morten Frendrup og Andrija Pavlovic, kunne Frendrup spille en helt fri Andreas Bruus inde i FC Midtjyllands felt, og den unge wingback sparkede resolut til bolden og gjorde til 1-0.

Pavlovic havde en fod med i opspillet, og han imponerede generelt i sin første start for Brøndby. Han var en god opspilsstation og vandt flere dueller mod midtjydernes forsvar. Det var tæt på at føre til endnu en scoring, da han med en hælaflevering åbnede hele FC Midtjyllands bagkæde, som skabte plads til Frendrup, der dog fik sit forsøg reddet af Jesper Hansen.

Brøndby-dominansen fortsatte gennem hele første halvleg, hvor både Jesper Lindstrøm og Mikael Uhre havde muligheden for at udbygge deres føring. Især sidstnævnte skulle have scoret, da han var helt fri foran mål, men Uhre sendte bolden millimeter forbi stolpen. Der kom ikke flere scoringer i første halvleg, og dermed gik de to mandskaber til pause med stillingen 1-0 til hjemmeholdet.

I anden halvleg stod der igen Brøndby på det hele, som kunne have bragt sig foran i starten. Her tørrede Jesper Lindstrøm en FC Midtjylland-forsvarer og lagde en farlig bold ind i feltet mellem målmand og forsvar. Her stod Pavlovic, der skulle have gjort det til 2-0, men desværre for angriberen, hev Jesper Hansen en feberredning frem.

Forløsningen kom dog få minutter efter. Her driblede Mikael Uhre mod baglinjen og lagde en aflevering tilbage i feltet, hvor Jesper Lindstrøm stod helt umarkeret. Det burde FC Midtjylland ikke have tilladt, da midtbanespilleren sikkert sparkede bolden i kassen. 2-0 til Brøndby, som dominerede fuldstændig mod FC Midtjylland.

Lidt ud af ingenting kom gæsterne dog på tavlen. Her drev Mikael Anderson bolden frem på højrekanten og slog ind bold ind i feltet. Ret besynderligt valgte Kevin Mensah at lade bolden passere, selvom han havde muligheden for at cleare. Det var en dum beslutning, da Anders Dreyer stod parat og kunne nemt reducere til 1-2.

Efter scoringen kom FC Midtjylland bedre med i kampen, og Brøndby faldt længere tilbage på banen, og det blev de straffet for. Efter 72 minutter begik Josip Radosevic et klodset frispark, som Pione Sisto tog sig af. I kampen mod OB scorede Sisto på frispark, og den bedrift gentog han på Brøndby Stadion. Med et veludført frispark gjorde han det til 2-2, og det blev starten på et stort pres på Brøndby.

FC Midtjylland skruede op for tempoet, og det endte med at blive for meget for Sigurd Rosted. For at stoppe en omstilling hev han i nødbremsen, og det gav et gult kort. Det var dog hans anden advarsel, og dermed blev han sendt tidligt i bad med et rødt kort. Kendelsen var Rosted tydeligvis ikke tilfreds med, da han smadrede en rude på vej ud mod omklædningen.

I overtiden måtte Brøndby dog lade se sig besejre, da FC Midtjylland fik et hjørnespark. Her kom Erik Sviatchenko højest og headede de tre point til gæsterne fra Herning. Dermed endte kampen 3-2 til FC Midtjylland, som skal hæve sit niveau gevaldigt inden tirsdagens Champions League-kamp mod Liverpool.