Lazio - Dortmund

Europa: Champions League
Lazio C. Immobile (6), M. Hitz (23), J. Akpa Akpro (76)
Stadio Olimpico (Roma)Fuld tid3-1Tilskuere: 1.000
Dortmund E. Haaland (71)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Lazio - Dortmund

Af Christian Kern Hansen

Indkast.dk leverer her en optakt til stormødet i gruppe F, hvor Lazio i første runde af Champions League-gruppespillet tager imod den tyske storklub Borussia Dortmund.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:
Der er lagt op til en spændende dyst mellem to europæiske storklubber, når Rom-klubben Lazio hjemme tager imod de tyske titelkandidater fra Dortmund. Udover Lazio og Dortmund, tæller gruppe F også klubber som Club Brügge og Zenit, og på papiret ligner dette opgørs to deltagere de umiddelbare favoritter til at avancere videre fra gruppen. Det skal derfor blive spændende at se hvordan styrkeforholdet mellem de to storhold forholder sig. Mens tyskerne fra Ruhr-distriktet mere eller mindre har fået en godkendt start på Bundesliga-sæsonen med ni point tilkæmpet ud af 12 mulige i de føste fire kampe, har Lazio fået alt andet end en acceptabel start på deres Serie A-sæson. Italienerne har blot hentet fire point i de første fire kampe, og i weekenden måtte det italienske storhold tage til takke med et 3-0-nederlag på udebane til Sampdoria, mens dette opgørs gæster fra Dortmund fik en uhyre vigtig 1-0-sejr på udebane over et ellers kompetent Hoffenheim-mandskab.

De direkte opgør klubberne imellem kan i sidste ende få en vital betydning for klubbernes endelige placering i gruppen, men det største pres i denne kamp må siges at være på hjemmeholdet, der formentlig blandt fansene forventes at sejre i opgøret mod Dortmund, mens gæsterne fra det vesttyske bedre kan leve med et enkelt point i det spændende opgør på det olympiske stadion i Rom. På papiret er begge mandskaber meget jævnbyrdige, og spillermaterialet kan synes af nogenlunde samme kvalitet generelt set over hele banen. Begge mandskaber har helt sikkert en forventning om, at de skulle kunne besejre modstanderen, og dermed slå fast, at de er de stærkeste holdene imellem, og seerne kan dermed forvente en intens fight, når de to favoritter i gruppe F krydser klinger i første runde af Champions League-gruppespillet.

Karantæner og skader:
Hjemmeholdet fra Rom er uden midtbanespillerne Manuel Lazarr og Senad Lulic, forsvarspilleren Bastos, samt målmanden Silvio Proto. Gæsterne fra Dortmund må undvære en karantæneramt Emre Can, samt de tre defensive spillere Nico Schulz, Marcel Schmelzer og Manuel Akanji. Derudover er Thorgan Hazard heller ikke til rådighed for den tyske storklub.

Forventede startopstillinger:
Lazio (3-5-2):
Strakosha - Patric - Acerbi - Radu - Fares - Milinkovic-Savic - Leiva - Alberto - Marusic - Caicedo - Immobile

Dortmund (3-4-2-1)
Bürki - Piszczek - Hummels - Delaney - Meunier - Bellingham - Witsel - Guerreiro - Sancho - Reus - Håland

Bud på kampens profil:
Uden den store overraskelse spår Indkast.dk den norske angrebskomet Erling Håland til at blive kampens profil, da det kan forventes, at Håland og Dortmund kan profitere af omstillingsspillet i en kamp, hvor det alligevel må forventes at hjemmeholdet forsøger at tage teten i kampen, og dermed prøver at diktere kampens udvikling. Her kan Dortmund med stærke omstillingsspillere som Reus, Sancho og Håland gøre virkelig ondt på hjemmeholdet, og mon ikke Håland får en chance eller tre for at gøre aftenen særdeles morsom for Dortmund-fansene, og dermed sikre Dortmund en god start på tilværelsen i gruppe F.

Bud på kampens resultat:
2-2
Indkast.dk forventer som allerede nævnt en meget jævnbyrdig affære med to mandskaber der niveaumæssigt læner sig meget op ad hinanden, og mens Erling Håland forventes at kunne sparke et mål eller to i kassen muligvis efter nogle omstillinger, så er det heller ikke helt usansynligt, at Lazio-stjernen Immobile kan gøre ondt på et Dortmund-forsvar, der i de forhenværende sæsoner, og også i enkelte momenter i indledningen på Bundesliga-sæsonen har været til at snakke med. Indkast.dk spår derfor en pointdeling mellem de to hold, når klubberne muligvis spiller 2-2 i første runde af Champions League-gruppespillet i gruppe F.


Kampen spilles tirsdag-aften klokken 21.00 på det olympiske stadion i Rom. Kampen bliver dømt af den franske dommer Clément Turpin.


Lazio
(3-5-2)
1T. Strakosha
4Patric
3Luiz Felipe ↩51
33Francesco Acerbi
77Adam Marušić
21Sergej Milinković-Savić ↩67
6Lucas Leiva
10L. Alberto ↩80
96Mohamed Fares
11Joaquín Correa ↩67
17C. Immobile (C) ↩81
Bænk
25Pepe Reina
71Marco Alia
20F. Caicedo ↪81
94V. Muriqi ↪67
8Djavan Anderson
13Nicolò Armini
14W. Hoedt ↪51
16M. Parolo ↪80
18Gonzalo Escalante
53Szymon Czyz
92J. Akpa Akpro ↪67
Dortmund
(3-4-2-1)
35M. Hitz
26Łukasz Piszczek ↩65
15Mats Hummels
6T. Delaney
24Thomas Meunier
22Jude Bellingham ↩46
28Axel Witsel
13Raphaël Guerreiro
7Jadon Sancho
11Marco Reus (C) ↩78
9E. Haaland
Bænk
1Roman Bürki
25Luca Unbehaun
36Ansgar Knauff
2Mateu Morey
8Mahmoud Dahoud
19J. Brandt ↪65
20Reinier ↪78
30Felix Passlack
32G. Reyna ↪46
37Tobias Raschl
39

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik