C. Immobile (6), J. Akpa Akpro (76)
M. Hitz (23), E. Haaland (71)
Asbjørn Steffensen

Lazio vandt overbevisende over Dortmund

Opgøret mellem Lazio og Dortmund blev kamp, hvor hjemmeholdet overbevisende trak en sejr i land.
De to forhåndsfavoritter i Champions Leagues Gruppe F, Lazio og Dortmund, mødte her til aften hinanden på Stadio Olimpico i Rom. Danske Thomas Delaney har kæmpet med at på spilletid i denne sæson for den tyske klub. Han fik dog lov at starte inde i aftenens kamp, dog i en noget uvant rolle, nemlig som en af de tre midstoppere hos Dortmund, sammen med Mats Hummels og Lukasz Piszczek.

Allerede fra start lagde hjemmeholdet fra Lazio pres på Dortmund. Det høje pres blev også belønnet, da holdet fra Rom efter 6 minutter tog en tidlig føring. Lucas Leiva kom imellem en Dortmund-aflevering, som Joaquin Correa hurtigt opsnappede og sendte ind til en fri Ciro Immobile, der, efter en hurtig tæmning, nemt kunne prikke bolden i mål. Langsomme gengivelser viste, at Delaney måske skulle have været mere vaks ved havelågen i forhold til at markere målscoreren. Ikke desto mindre stod der 1-0 til Lazio.

Efter 23 minutter fik hjemmeholdet et hjørnespark i venstre side, som Luis Alberto skulle tage sig af. Med et hårdt præcist indlæg ved forreste stolpe blev bolden afrettet, og Dortmunds målmand Marwin Hitz fik bakset bolden i eget net og blev noteret for et selvmål. 2-0 til Lazio, som også var pauseføringen.

I anden halvleg kom Dortmund bedre ud og fik presset Lazio mere. Specielt den norske stjerne Erling Haaland var meget pågående og kom også til et par chancher. Det meste kom fra ham, og det var derfor ikke underligt, at det var lige præcis ham, der reducerede til 1-2 for Dortmund i det 71. minut. Unge Giovanni Reyna sendte et fladt indlæg fra højre side, som fandt Haaland, der kanonerede bolden ind bag Strakosha i Lazio-målet, og dermed så kampen ud til at være åben igen.

Men lige som man troede, at Dortmund var tilbage i kampen, scorede Lazio fem minutter efter reduceringen. Immobile fik en flot bold i dybden og sendte den skråt tilbage til indskiftede Jean Akpa Akpro, som med lethed kunne sende bolden i mål og dermed sikre sejren til de lyseblå. 3-1 blev resultatet i Rom til hjemmeholdet.