ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Tidligere PL-stjerne har fået svær start i La Liga

Af Asbjørn Steffensen

Manchester City tidligere midtbane-kreatør, David Silva, har haft svært ved at tilpasse sig spillet i La Liga, siden han kom til i sommers

Article image
Ritzau-Scanpix

David Silva har om nogen været billedet på Manchester Citys storhedstid det foregående årti. Den lille spanier kom til Manchester i 2010, efter at klubben var blevet købt af arabiske Abu Dhabi Group, og dermed begyndte at opgradere truppen med store navne. Svimlende 1,37 milliarder kroner brugte Manchester City det første år efter overtagelsen på nye spillere, heriblandt David Silva fra Valencia.

Den spanske tekniker formåede at vinde 4 Premier League-titler med Manchester City, og var gennem hele årtiet en enormt vigtig profil i klubben. Han nåede at spille hele 436 kampe for dem, hvor det også blev til 77 mål og 140 assists. Ikke mindre end imponerende, og nok til at skrive sig ind som en af de helt store legender i Manchester-klubben.

Efter 10 succesrige år i klubben drog Silva så tilbage til La Liga denne sommer, hvor han sluttede sig til Real Sociedad. Her har han dog haft svært ved at genfinde formen, der gjorde ham til en af de bedste spillere i Premier League. Klubben har ellers fået en godkendt start, hvor de efter 5 kampe ligger på 4. pladsen.

Silva, der har rundet 34 år, fortæller, at han lige skal vende sig til den spanske liga igen.

- Jeg har spillet fire kampe og har fået to advarsler. Jeg tror jeg har et problem med dommerne og skal lige vende mig til det igen, siger Silva til The Times.

Spanieren erindrer dog, at han stod i en ligndende situation, da han ankom til Manchester City for 10 år siden.

- Jeg kom lige fra VM og nåede næsten ikke pre-season. Da jeg ankom så jeg fodbolden bevæge sig så hurtigt. Alt fløj forbi mig og der var ingen pause. Jeg følte mig til tider overvældet. Man hørte folk sige: Den har spanske fyr kommer ikke til at klare det her.

Her 10 år efter er der nok ikke nogen der er i tvivl om, hvorvidt David Silva klarede den i Premier League eller ej. Den lille tekniker blev en af de største i Premier Leagues historie.

Real Sociedad skal fortsætte de gode takter på søndag, hvor de møder Real Betis i La Liga.

Mere om David Silva

Mere om Sociedad

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik