Fodbold nyheder

Shaqiri alligevel ikke smittet med coronavirus

Af Rasmus Ploug Jørgensen

Det 28-årige muskelbundt er blevet testet negativ og kan dermed inddrages i truppen igen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den schweiziske Liverpool-spiller, Xherdan Shaqiri, blev for et par dage siden testet positiv for coronavirus, da han ankom til den schweiziske landsholdslejr og måtte dermed gå i isolation. Han blev den tredje Liverpool-spiller, efter Thiago og Sadio Mane, til at teste positiv for virussen inden for en uge.

Men nu har Shaqiri fået taget en ny test og den var altså negativ, hvilket betyder at han kan blive en del af landsholdslejren. Ifølge en rapport fra Blick, var testen negativ-positiv, fordi der var rester fra en gammel infektion. Et muligt scenarie er, at han har haft virussen meget tidligere i år, muligvis i januar eller februar, og derfor blev han ikke testet positiv i Liverpool inden landsholdspausen.

Det Schweiziske Fodboldforbund udtaler:

- I dette tilfælde har vi modtaget den information, at Shaqiris positive testresultat nok skyldes en tidligere infektion og at han derfor ikke smitter andre. En anden test viste også at han har dannet antistoffer mod virussen.

Shaqiri drager derfor med det schweiziske landshold til Madrid, hvor de lørdag aften spiller et Nations League opgør imod Spanien og det forventes at han er klar til at repræsentere sit land der. Kampen starter 20:45 og kan ses på Eurosport 2.

Mere om Xherdan Shaqiri

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Villarreal