Fodbold nyheder

Neymar beskylder Marseille-forsvarer for racisme

Af Daniel Fisker

Neymar så søndag aften rødt, fordi han slog Marseille-forsvareren Alvaro Gonzalez. Den brasilianske superstjerne fortryder kun, at han ikke slog Alvaro i ansigtet.

Article image

Kontroverserne mellem Neymar og Olympique de Marseille-forsvareren Alvaro Gonzalez begyndte allerede i første halvleg af søndagens Le Classique-derby. Det var dog først i forbindelse med et kæmpe slagsmål i derbyets absolut døende minutter, som resulterede i fem røde kort, at den lange kontrovers mellem Neymar og Alvaro brød ud i lys lue.

I kølvandet på det store slagsmål, hvor to spillere fra henholdsvis Paris Saint-Germain og Olympique de Marseille så rødt, løb derbyets dommer ud for at konsultere VAR-skærmen. Her stod det klart, at Neymar i løbet af slagsmålet havde slået Alvaro på venstre side af hovedet. Derfor blev brasilianeren den femte spiller, som fik marchordre i forbindelse med slagsmålet.

Konfliken mellem Alvaro og Neymar stak dog tilsyneladende dybere end den hektiske afslutning på søndagens Ligue 1-derby. Allerede i første halvleg kommenterede Neymar tilsyneladende på, at den spanske forsvarsspiller havde ytret sig racistisk. Dette slog Neymar, ifølge AS, også fast overfor kampens fjerdedommer, da han var blevet vist ud.

Den spanske avis AS mener at vide, at Alvaro indledningsvist forlagte, at Neymar skulle holde sin mund, hvorefter han angiveligt kaldte sin brasilianske modstander ”en beskidt abe”. Neymar brugte i kølvandet på kampen Twitter til at kommentere på episoden, som altså resulterede i et rødt kort til PSG-superstjernen. Her slog Neymar fast, at han kun fortrød, at han ikke slog Alvaro i ansigtet.

Det franske fodboldforbund har endnu ikke kommenteret sagen. Søndagens Le Classique-derby endte desuden med en 1-0-sejr til Marseille. Det var første gang i næsten ni år, at den sydfranske storklub kunne trække sig sejrrigt ud af en kamp mod hovedstadsklubben. Siden november 2011 er Le Classique-derbyerne således endt med 17 sejre til Paris Saint-Germain, mens tre opgør er endt uafgjort.

Mere om Neymar

Mere om Paris SG

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik