Troels Drasbech

Stort overtidsdrama sendte PSG i semifinalen

En utrolig underholdende kvartfinale mellem de to offensive mandskaber Atalanta og PSG endte i et stort drama.
Den første kvartfinale i dette års Champions League var Atalanta mod PSG - et opgør der lagde op til offensiv fodbold fra begge parter.

Kampen var da også kun tre minutter gammel inden Neymar slap igennem Atalantas forsvar, men brasilianeren brændte på det skammeligste alene med målmanden, da han overplacerede sit skud.

Efterfølgende var det de undertippede fra Atalanta, der havde de største chancer, hvor en velspillende Keylor Navas reddede et farligt hovedstød fra Hans Hateboer efter 11 minutter - holdet fra Bergamo var kommet for at spille.

Da kampen ramte det 27. minut fik vi kampens første scoring - Duvan Zapata fumlede bolden, via en kollision med Presnel Kimpembe, over til Mario Pasalic på kanten af feltet - her bankede kantspilleren på flotteste vis bolden ind bag en chanceløs Navas til 1-0.

Neymar fortsatte ufortrødent sit flotte spil i første halvleg, men hver gang han kom til en chance, blev bolden sendt forbi målet - PSG-stjernen manglede den sidste skarphed, hvilket betød, at Atalanta gik til pause foran med 1-0.

Anden halvleg startede i et lavere tempo, indtil Kylian Mbappe blev skiftet ind med en halv time igen - herefter hed det ren overlevelse fra Atalanta.

PSG sværmede om Atalantas felt i den sidste tredjedel af kampen, hvor Atalanta kæmpede med næb og kløer - Marco Sportiello stod en fremragende kamp i Atalanta-målet, men bedst som man troede, de slap med skrækken, gik det galt.

I det sidste minut af den ordinære spilletid fandt indskiftede Choupo-Moting med et kælent lop Neymar, der sendte en flad aflevering på tværs, hvor Marquinhos kom først på bolden og sendte den ind i netmaskerne til 1-1.

Atalanta var et afkræftet mandskab, og det udnyttede PSG til fulde, da de i den grad lugtede blod til sidst. PSG kørte en af mange hurtige kontraer i kampen, hvor Neymar sendte Mbappe afsted ned i bagrummet på venstrekanten, hvor han med et hårdt og flat indlæg fandt Choupo-Moting, der blot skulle sætte en fod på - 1-2 til PSG, der knuste Atalantas drøm om en plads i semifinalen på blot tre minutter.