Atalanta - Paris SG

Europa: Champions League
Atalanta M. Pašalić (27)
Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz)Fuld tid1-2
Paris SG Marquinhos (90), E. Choupo-Moting (90)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
PSG-Atalanta

Af Obaida El-Itr

Storsatsende Paris Saint-Germain drømmer om at løfte Champions League-trofæet, men de skal først forbi turneringens måske største overraskelse, Atalanta.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:

Den første kvartfinale i Champions League finder sted i portugisiske Lissabon, når Paris Saint-Germain og Atalanta krydser klinger. Der spilles kun én kamp, og derfor skal den første semifinalist findes onsdag.

PSG har aldrig før vundet Champions League, og de franske mestre vil utvivlsomt gå benhårdt efter 'pokalen med de store ører'. Franskmændende kommer også med en portion selvtillid, eftersom de i sidste uge vandt den franske pokal. Det var ikke et velspillende PSG-mandskab, som slog Lyon efter straffesparkskonkurrence, men pokalvinder, blev de alligevel. Neymar og co. har scoret i de seneste 32 opgør i Champions League, og det bliver svært at forestille sig, at de franske mestre ikke kommer på tavlen mod italienerne. Tuchels tropper har, siden Ligue 1 blev suspenderet pga. coronavirus i marts, kun spillet to betydningsfuldekampe mod Saint-Étienne og Lyon. Selvom PSG er favoritter mod Atalanta, har italienerne vist, at de sagtens kan bide fra sig - også mod de store.

Atalanta har haft gang i en imponerende sæson under træneren Gian Piero Gasperini. De sluttede på tredjepladsen i Serie A, og er i kvartfinalen i Champions League. Holdet har scoret 98 mål i Serie A - kun overgået af Manchester City (103) og Bayern Munchen (100). Atalanta praktiserer en offensiv spillestil, som kan virke overvældende for selv de største klubber i Europa. Når først den offensive maskine kommer igang, kan det være svært for modstanderen at stå imod. Det er til gengæld også det hold, som har indkasseret flest mål blandt de tilbageværende klubber i Champions League.

Karantæne og skader:

PSG må undvære profilerne Marco Verratti og Angel di Maria, som henholdsvis sidder ude med karantæne og skade. Mbappe er rejst med til Lissabon, men det er usandsynligt, han starter inde.

Atalanta må se bort fra Josip Ilicic, som har været fraværende den seneste måned af personlige årsager. Målmanden Pierluigi Gollini sidder ude med en skade.

Forventede startopstillinger:
PSG (4-3-3)

Navas; Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat; Gueye, Marquinhos, Herrera; Sarabia, Icardi, Neymar

Atalanta (3-4-3)
Sportiello; Toloi, Caldara, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Gomez, Malinovskiy; Zapata

Bud på kampens profil:

Duvan Zapata kan godt skabe ravage i modstanderens felt med hans enorme styrke. Colombianeren kommer til at skabe problemer for PSG-defensiven.

Bud på kampens resultat:
Atalanta overrasker de fleste og kommer i semifinalen efter en sejr på 3-2.

Kampen spilles tirsdag den. 12 august klokken 21:00 og kan følges på TV3+ eller Viaplay. Kampen fløjtes igang af engelske Anthony Taylor og spilles på Estádio da Luz i Lissabon.Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik