Fodbold nyheder

Vidste du om... André Schürrle

Af Raymund Nelausen

I dag offentliggjorde André Schürrle sit karrierestop i en alder af blot 29 år. Vi vil nu se tilbage på tyskerens karriere, som både tæller et verdensmesterskab og en kærlighed til spanske Raúl.

Article image

- André Schürrle startede sin karriere i 2009 for Mainz 05, hvor han fik sin Bundesligadebut i en kamp mod Bayer Leverkusen. En klub, som han senere skiftede videre til.

- Som barn så Schürrle både op til Michael Ballack og spanske Raúl.

- Alle husker Mario Götze som den store helt fra VM-Finalen i 2014. Schürrle havde dog en afgørende fod med i triumfen, da det var hans indlæg, som Götze scorede på.

- Selvom han kan skrive flere store titler på cv´et, har han aldrig vundet Bundesligaen. Bedste placering var med VfL Wolfsburg i 2015, hvor de blev nummer 2.

- Han har dog formået at blive tysk mester på ungdomsniveau. Her vandt Schürrle sammen med Mainz 05 A-Junior Bundesliga i 2009.

- Hvis man kommer til at savne André Schürrle, er det stadig nemt at følge med i hans liv. Han er nemlig gift med bloggeren Anna Sharypova Schürrle, som er meget åben om deres forhold på de sociale medier.

- Igennem sin karriere har André Schürrle scoret 110 mål på 420 kampe på klubplan. Kun en enkelt gang har han scoret et hattrick, og det var i hans tid hos Chelsea. Her blev Schürrle kampens spiller efter en 3-1 sejr over Fulham FC. En klub, som han også tørnede ud for i 2018/2019 sæsonen.

- Han har haft størst succes hos VfL Wolfsburg, hvor han både vandt DFB-Pokal og den tyske Supercup i 2015. Her havde Schürrle stor glæde af Nicklas Bendtner, som afgjorde Supercup-finalen mod Bayern München i straffesparkskonkurrencen.

- André Schürrle spillede sin sidste kamp den 8. december 2019, da hans klub, Spartak Moskva, tabte 4-1 til FK Rostov.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik