Fodbold nyheder

Vidste du om... Vejle Boldklub

Af Raymund Nelausen

I går sikrede Vejle Boldklub sig definitivt oprykning til Superligaen, da de vandt 1-0 over Nykøbing FC. Selvom klubben vil være “klassens nye dreng” i næste sæson, er Vejle en stor traditionsklub, som blandt andet har haft en spiller nomineret til Ballon D´or, mesterskaber og en alvorlig ulykke på stadion.

Article image

- Vejle Boldklub kan fra næste sæson igen kæmpe med om det danske mesterskab. Klubben har tidligere vundet fem gange, hvor det seneste var i 1984.

- Klubben har opfostret store spillere som Thomas Gravesen, Ulrik le Fevre og Allan Simonsen, der alle har spillet i storklubber rundt i Europa efter tiden i Nørreskoven. Disse klubber er eksempelvis Real Madrid, FC Barcelona og Borussia Mönchengladbach.

- Allan Simonsen vandt Ballon D´or i 1977, da han spillede for Borussia Mönchengladbach. Vejle har dog, som den eneste danske klub, haft en spiller nomineret til den fornemme pris. Det var i 1983, da selvsamme Allan Simonsen blev nummer tre i afstemningen. Nummer 1 blev Michel Platini fra Juventus, nummer 2 blev Kenny Dalglish fra Liverpool og nummer 3 blev altså Allan Simonsen fra Vejle Boldklub.

- I 1995 blev Vejle Boldklub ramt af en alvorlig ulykke. Midt under en kamp mod Brøndby IF brød et rækværk sammen på Vejle Stadion, som medførte at 28 personer kom slemt til skade. Denne hændelse førte også til, at Vejle ønskede et nyt stadion.

- Vejle Boldklub har også spillet europæisk fodbold. Første gang var i 1973, hvor de var en del af Europacuppen for Mesterhold. Det blev dog til et kort visit for “Jyllands Rubin”, da de over to kampe tabte sammenlagt 7-2 til belgiske RSC Anderlecht.

- Større ambitioner gjorde, at Vejle Boldklub i 2011 dannede en fusion med Kolding FC. Herefter blev klubben kaldt Vejle Boldklub Kolding, men det blev ikke den store succes, og samarbejdet blev allerede i 2013 afbrudt.

- I sæsonen 2018/2019 var seneste gang, at Vejle Boldklub var en del af Superligaen. Her havde klubben en forfærdelig sæson, hvor de efter to afgørende kampe mod Hobro IK tabte sammenlagt 2-1, og blev rykket ned i Nordic Bet Ligaen.

Mere om Vejle

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik