FC København - Brøndby

Danmark: Superligaen
FC København
ParkenFuld tid0-0Tilskuere: 7.665
Brøndby
LineupReferatVideo

Nulløsning i det københavnske derby

Af Mike Hjulmand

Sæsonens sidste derby blev spillet i Telia Parken, hvor der var flere tusinde fans på plads, men mål fik de ikke at se.

Article image
Ritzau-Scanpix

Tempofyldt start i det københavnske derby og utrolig mange dueller, som præget kampens åbning i Telia Parken. Første mulighed i derbyet, gæsterne hattricks-helt fra forleden, Mikael Uhre, fumlede med bolden på banens midte, og så røg FCK afsted i en kontra. Mohamed Daramy sendte Nicolaj Thomsen afsted på venstrekanten, men bolden endte til slut i favnen på Marvin Schwäbe i Brøndby-målet.

Så stemplede Brøndby ind. Et højt pres fra Brøndby IF og Josip Radosevic opsnappede bolden i FCK-defensiven, men Brøndbys midtbanespiller sparkede bolden forbi mål. En kæmpe mulighed for den kroatiske Brøndby-spiller, og en ny stor gave fra FCKs defensiv der har skrantet de sidste par kampe. Få minutter senere fik vi kampens hidtil største chance, da Jonas Wind kom først på et indlæg fra Daramy, men FCK-angriberen måtte se sit skud ramme overliggeren.

Gigantisk mulighed til Brøndby. Igen et hjørnespark som giver FCK problemer og bolden ender ude foran feltet til Josip Radosevic, der sparker bolden på overliggeren og efterfølgende ned for fødderne af Andreas Maxsø inde i det lille felt, men Brøndby-anføreren sparker simpelthen forbi målet. FCK begyndte første halvleg bedst, men jo længere første halvleg skred frem, desto bedre blev Niels Frederiksens mandskab. Tæt på et tocifret antal gange fik Brøndby fat i bolden i FCKs opbygningsspil og FCK smed flere gange bolden væk kort efter de lige havde fået fat i bolden.

Ståle Solbakkens spillere var tydeligt frustreret på vej ud til pausen, men de skal nok være glade for at de ikke var bagud. Modsat måtte Brøndby-spillerne en smule skuffet gå til pause med kun 0-0 efter flere store chancer og et vis spilovertag.

Ståle Solbakken foretog en udskiftning i pausen, Pep Biel ud og Jens Stage ind i et håb om mere power for københavnerne og den power var tæt på at bringe hjemmeholdet i front. Jens Stage først på et indlæg, men midt på Marvin Schwäbe og efterfølgende Mohamed Daramy der fik bolden i siden af feltet, men måtte se sit skud gå i sidenettet.

Tredje gang på træværket i dagens kamp. Et nyt hjørnespark til hjemmeholdet og Jonas Wind steg til vejrs og satte hovedet på. Marvin Schwäbe så ud til, at tro bolden ville gå over mål, men igen måtte Jonas Wind se bolden ramme overliggeren. Senere var det indskiftet Anis Ben Slimane som fik en bold i feltet, men bolden endte langt over FCK-målet. Slimane fik skovlet bolden i nettet til slut, men dagens dommer Jakob Kehlet fløjtede for offside.

Kampens dom: FC København begyndte kampen rigtig godt, men det blev aldrig helt godt for hjemmeholdet i dagens derby. For gæsterne fra Vestegnen var det dog en anden snak. De var rigtig gode på bolden i det meste af første halvleg og burde have scoret i dagens kamp. Anden halvleg blev en anelse mere rodet. FCK har virkelig sine problemer for tiden og så ud til at være et hold, hvor trætheden var rigtig høj. Brøndby som endda ret klart var det bedste hold i dag i Telia Parken, må tage en anelse skuffet hjem til Vestegnen med kun et point.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik