Eibar - Valencia

Spanien: La Liga
Eibar G. Kondogbia (16)
Estadio Municipal de IpurúaFuld tid1-0
Valencia E. Mangala (89)
LineupReferat

Intern krig brudt ud i Valencia

Af Christian Bang Jensen

Der er udbrudt kaos i Daniel Wass’ Valencia. Spillere og træner ligger i en åben, intern krig.

Article image
Ritzau-Scanpix

Maxi Gómez var fravalgt til Valencias opgør mod Eibar torsdag, og nu er det kommet frem hvorfor.

Spilleren blev skiftet ud i hjemmesejren over Osasuna søndag aften. Det var han ikke just tilfreds med, og det lod han træner Albert Celades vide. Træneren gik til genmæle og et større skænderi udviklede sig mellem den uruguayske angriber og den spanske træner i katakomberne under Mestalla. Skænderiet var ifølge den valencianske avis ”Super Deporte” ved at udvikle sig til et decideret slagsmål.

Til træningen mandag morgen ville spilleren angiveligt bede om tilgivelse og lægge episoden bag sig. Albert Celades accepterede undskyldningen, men ville ikke lade spilleren træne med sammen med resten af holdet. I stedet blev Maxi Gómez bedt om at pakke sin taske og tage hjem igen. Dertil fik den uruguayske angriber også en bøde af klubben. Temperamentet løb igen af hos både Maxi Gómez og Albert Celades, hvor de to kamphaner gik tåspids til tåspids. Her skulle spilleren angiveligt også have forsøgt at nikke en skalle efter træneren.

Tirsdag var der et internt møde mellem sportsdirektør Cesar Sanchez og anførergruppen i ”Los Che,” hvor det er kommet frem, at truppen står bag Maxi Gómez og at træner Celades har mistet omklædningsrummet på Mestalla. Sportsdirektøren er tæt på spillertruppen, og derfor er det ret sandsynligt, at også han er på deres side i konflikten.

Omklædningsrummet skulle allerede efter den første kamp efter coronapausen have vendt sig mod træneren. Her hang Albert Celades den franske forsvarsspiller Mouctar Diakhaby ud, efter spilleren begik det straffespark, der gav Levante en udligning i dommerens tillægstid. Det tog hårdt på franskmanden, der følte sig gjort til syndebuk, og som ikke har fået et eneste minut i de tre efterfølgende kampe. Mouctar Diakhaby fik efter angrebet fra træneren støtte fra både Geoffrey Kondogbia og Ferran Torres.

Netop Ferran Torres, der har udtalt, at han ikke vil forlænge sin kontrakt med barndomsklubben, har i ugens løb også vist sin støtte til Maxi Gómez, da han i en ’story’ på Instagram lagde et billede op med sig selv og angriberen med teksten ”Juntos” oversat: Vi står sammen.Albert Celades kom ind i efteråret, da ledelsen med ejer Peter Lim og bestyrelsesformand Anil Murthy i spidsen valgte at fyre den daværende og meget vellidte træner hos både spillere og fans, Marcelino, da han i sidste sæson havde fokuseret for meget på Copa del Rey og for lidt på at opnå en Champions League-givende fjerdeplads i ligaen. Valencia endte med at vinde pokalturneringen og opnåede samtidig fjerdepladsen, men skårene var klinket og det endte med en fyring af Marcelino til alles undren.

Ledelsens fokus på Champions League ligger i den økonomiske gevinst ved turneringer, og at det er nemmere at sælge spillere dyrt, når de har været med i Champions League.

Tilbage til nutiden, hvor det ikke kun var Maxi Gómez der var træt af Albert Celades' dispositioner i opgøret mod Osasuna. Også Gonçalo Guedes og Ruben Sobrino var rasende på træneren - Guedes, fordi han blev skiftet ud efter en fantastisk præstation og Ruben Sobrino, fordi han blev bedt om at gå ud og begynde at varme op i dommerens tillægstid.

Reporter fra det spanske gik i aftes på, at Albert Celades efter nederlaget til Eibar selv skulle have afleveret sin opsigelse. Det har klubben afvist overfor Super Deporte, og efter et krisemøde fredag formiddag er det blevet besluttet, at Albert Celades skal stå i spidsen for klubben i de resterende syv kampe.

Anfører Dani Parejo har fredag eftermiddag lagt et billede på sin Twitter-profil, hvor han skriver:

- I svære situationer kommer karakter, professionalisme, solidaritet og fællesskab. Men frem for alt kommer ENHEDEN. Nu skal vi mere end nogensinde være et hold og kæmpe for logoet og for at nå vores mål. Det bliver svært, men ikke umuligt. Amunt Valencia!Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik