Fodbold nyheder

Neymar taber retssag til Barcelona

Af Jonathan Kjær Troelsen

Neymar og Barcelona har brugt den seneste tid på at krydse klinger i retssalen, og nu er der fældet dom i sagen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sagen mellem Barcelona og Neymar er opstået på baggrund af uenigheder om en gammel bonusaftale tilbage fra tiden, hvor brasilianeren var på lønningslisten i den catalanske storklub.

Den vævre kantspiller følte sig berettiget til en bonus på 43,6 millioner euro, svarende til 325 millioner kroner, efter han forlængede kontrakten med klubben tilbage i 2016. De penge fik han aldrig, og derfor har han sagsøgt FC Barcelona, hvor dommen altså kom frem i dag.

Retten bestemte, at Neymar ikke havde ret til den store bonus, og derfor skylder klubben ingen penge. Derimod blev det afgjort, at Neymar skal tilbagebetale 6,7 millioner euro, svarende til cirka 50 millioner kroner til Barcelona.

- FC Barcelona udtrykker sin tilfreds med den dom, der i dag er annonceret i retssagen mellem FC Barcelona og Neymar i sagen om en bonus ved fornyelse af spillerens kontrakt.

- Afgørelsen har fuldt ud afvist spillerens krav om betaling på 43,6 millioner euro og har i stedet imødekommet en stor del af det krav, FC Barcelona har frembragt. Som resultat skal spilleren tilbagebetale 6,7 millioner euro til klubben, skriver FC Barcelona på deres egen hjemmeside.

Neymar har siden 2017 spillet for det franske mesterhold, Paris Saint-Germain.

Mere om Neymar

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Europa League - Wolverhampton - Sevilla