Saarbrücken - Leverkusen

Tyskland: DFB Pokal
Saarbrücken
Hermann-Neuberger-StadionFuld tid0-3
Leverkusen
Lineup

Tysk pokaloverraskelse gør klar til kamp

Af Christian Bang Jensen

Den tyske pokalturnering er nået til semifinalerne, og tirsdag står sensationen Saarbrücken overfor Bayer Leverkusen.

Article image
Ritzau-Scanpix

I aften står den helt store pokalsensation Saarbrücken overfor Bayer Leverkusen. Men det er ikke kun overmagten fra Bundesligaen, den lille sydvesttyske klub står overfor. Pokalsemifinalen er deres første kamp i 94 dage.

I modsætning til Bundesligaen, der genstartede den 16. maj, er Regionalliga Sudwest, som Saarbrücken til dagligt opererer i, ikke kommet i gang igen.

Økonomien var ikke til at genstarte de semiprofessionelle ligaer i Tyskland, og derfor har Saarbrücken ikke spillet nogle kampe op til dagens semifinale. De har derimod været i karantæne i hele ugen for at mindske risikoen for smittespredning og har derfor heller ikke spillet træningskampe.

- Vi har kun spillet mod os selv til træning. Hovedsageligt 11 mod 11 mod os selv, har Saarbrückens canadiske midtbanespiller Kianz Froese udtalt til BBC Sport. Her indrømmer han også, at kampformen vil være ukendt helt op til kampstart.

- Når vi kommer i gang med kampen, må vi se, hvad vi kan.

Regionalligaen er den fjerde bedste række i det tyske ligasystem, og Saarbrücken er det første hold udenfor de tre nationaldækkende ligaer, der har spillet sig i en semifinale i DFB-pokalens historie.

På vejen til semifinalen har Saarbrücken slået to Bundesliga-hold, FC Køln og Fortuna Dusseldorf, samt to 2. Bundesliga-hold.

- Vi har haft fire store fejringer. Hver pokalsejr er noget vi ikke havde forventet. Et fjerde divisionshold, der slår 2. Bundesliga- og Bundesligahold to gange. Det er en emotionel rutschebane hver gang, fortæller Kianz Froese

Saarbrückens gode sæson er ikke kun vist i pokaleventyret, der kan kulminere i aften. De sluttede som øverste hold i Regionalliga Sudwest før coronapausen, og da turneringen ikke bliver genoptaget, har klubben derfor sikret sig oprykning til 3. Liga.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik