AGF - OB

Danmark: Superligaen
AGF N. Helenius (78)
Ceres ParkFuld tid1-0
OB
LineupReferatVideo

AGF slår OB og bejler til bronzen

Af Henrik Varbøl Andersen

Nicklas Helenius blev matchvinder med sin scoring i klassikeren mellem "De Hviie" og "De Stribede" i Århus.

Article image
Ritzau-Scanpix

AGF havde sikret sig top-6 inden dagens kamp, da Randers tidligere på dagen tabte 0-1 mod Hobro, hvilket betød, at ”De Hviies” plads i slutspillet ikke længere var i fare. For OB derimod har det været kendt et stykke tid, at de må kæmpe mod nedrykning.

OB i en 4-4-2-formation fra start med Mart Lieder og Sander Svendsen fra start. AGF med tre ændringer fra start efter kampen i torsdags. Nicklas Backmann og Alexander Munksgaard tilbage fra karantæne, mens Mustafa Amini afløste den korsbånds-skadede Zach Duncan.

Det var værterne fra Århus, som begyndte bedst. Med højt pres tvang de OB til lange bolde, og de satte selv flere gode angreb sammen, dog uden de helt store chancer.

OB havde lidt startvanskeligheder men fik sig langsomt arbejdet ind i kampen. Fynboerne fik hjælp af AGF-målmand William Eskelinen, da han sparkede bolden direkte ud i fødderne på en OB-spiller, men den flade afslutning fra Troels Kløve gik et godt stykke forbi den højre-målstolpe.

Vi skulle herefter frem til det 23-minut af kampen hvor AGF fik sig spillet gennem i venstre side, og den gode sparketeknik på Casper Højers venstreben serverede et godt indlæg, som først Bundu forsøgte sig på, derefter Patrick Mortensen, der måtte se en liggende Bundu redde forsøget, og til sidst var det Munksgaard hvis forsøg blev reddet af Oliver Christensen i OB-målet.

Kort efter gik Nicolai Poulsen hårdt til Sander Svendsen lige ud for OB-bænken, da han plantede en albue i nakken på OB-angriberen. Det tændte måske lidt op under ”De Stribede” da de i de følgende minutter spillede sig til et par gode muligheder, men stadig uden at det blev helt farligt.

Det blev ikke rigtigt til mere i første halvleg. En del af den bedste underholdning var faktisk at se på den fantastiske og innovative storskærm fyldt med AGF og OB-fans ned ad den ene langside på stadion. Ganske imponerende tiltag fra den århusianske-klub.

Anden halvleg var knapt sat i gang før OB måtte foretage en udskiftning, da Mart Lieder humpede rundt på banen. Ind kom stortalentet Max Fenger, men det var AGF der kom bedst ud, og de fik flere gange vendt spillet fra side til side, og med flere gode indlægs muligheder.

Mustafa Amini bragede bolden langt over mål inde i feltet. Kort efter brød Munksgaard igennem på højre-kanten og han fandt Bundu som dog måtte se sit forsøg blive reddet af Oliver Christensen.

Med Amini som dirigent satte AGF-spillet, og fik skubbet deres to backs højt op på banen. Flere gode dybe løb fra specielt Bror Blume bagved de fynske-backs pressede OB langt tilbage på banen. En masse gode AGF-indlæg, som konstant skabte uro i OB-forsvaret.

Efter 62-minutter skulle OB dog have bragt sig i front. En hurtig omstilling sendte Mads Frøkjær afsted, men hans afslutning fra kanten af feltet blev reddet af Eskelinen. Retur-bolden sprang ud til Max Fenger, som var fulgt godt med, men hans afslutning blev reddet af Munksgaard tæt på målstregen.

AGF forsøgte sig med en dobbelt-indskiftning for at få sat yderligere tryk på OB. Gift Links og Jakob Ankersen afløste kant-kollegaerne Bundu og Thorsteinsson. Der skulle blot gå fire minutter før Ankersen markerede sig. Han fik en chance lige omkring straffesparks-pletten men hans gode afslutning blev reddet af Oliver Christensen igen, og returen sparkede topscorer Patrick Mortensen langt over. Det lugtede af et mål i klassikeren.

Kampen bølgede nu fint frem og tilbage. Nicklas Helenius blev smidt i aktion for AGF, og han skulle blot bruge to minutter på banen før han pandede Munksgaards flotte indlæg i kassen til 1-0. OB forsøgte men kunne ikke i slutfasen, og så kunne AGF sætte tre point ind på kontoen, hvor de nu måske kan være en seriøs bejler til bronzen.

OB må finde sig, at de skal ud i nedryknings-spillet, hvilket vel ikke kan siges at være ufortjent efter en periode med ti kampe uden sejr.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik