Fodbold nyheder

Legendarisk klub tæt på aftale med legendes søn

Af Christian Bang Jensen

Rangers FC har i dette forår haft Ianis Hagi på lån. Mandag skriver BBC Sport, at rumæneren, der er søn af den tidligere storspiller Gheorghe Hagi, er tæt på et permanent skiftet til den legendariske skotske klub.

Article image
Ritzau-Scanpix

Ifølge den skotske afdeling af BBC Sport er Rangers FC og den belgiske klub KRC Genk ved at lægge sidste hånd og underskrift på en aftale, der skal lade den 21-årige rumæner Ianis Hagi blive permanent i det skotske højland, hvor han har været udlånt til i foråret.

Ianis Hagi har haft et vildt 2019/20. Han var en stor faktor på det rumænske U/21-landshold, der ved sommerens U/21 EM-slutrunden overraskede alle og vandt en pulje med Frankrig, England og Kroatien, inden man tabte semifinalen til Tyskland. Præstationen ved slutrunden gav Ianis Hagi mulighed for at skifte til de forsvarende belgiske mestre KRC Genk. I januar blev han lånt ud til Rangers FC, bedre kendt som Glasgow Rangers, og her nåede den offensive midtbanespiller at været medvirkende til, at skotterne klarede sig videre i Europa League på bekostning af portugisiske Braga.

Det unge rumænske talent nåede at scorede tre mål i 12 kampe for Rangers, inden corona-pandemien satte en stopper for fodbolden i Skotland.

Ianis Hagi er søn af den rumænske legende Gheorghe Hagi, der op gennem 90’erne var en af de bedste offensive midtbanespillere, man kunne opdrive i fodboldeuropa. Han nåede blandt andet at repræsenterer klubber som Real Madrid, FC Barcelona og vinde UEFA Cuppen med Galatasaray i år 2000 efter finalesejr over Arsenal i Parken.

Mere om Ianis Hagi

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik