Fodbold nyheder

Mourinho:
Det sagde jeg til Guardiola

Af Henrik Varbøl Andersen

Mourinho endte som den store sejrs-herre, men der var masser af drama undervejs for ti år siden.

Article image
Ritzau-Scanpix

I Champions League-semifinalen i 2010 mødtes Barcelona og Inter. På hver sin sidelinje stod Pep Guardiola hos spanierne, og hos italienerne var det Jose Mourinho. I returkampen i Spanien så man på et tidspunkt på tv-billederne Guardiola give Zlatan Ibrahimovic taktiske informationer, og samtidig listede Mourinho sig helt tæt på og kom med en kæk kommentar til sin trænerkollega:

- Da Sergio Busquets næsten blev slået ud, og Motta blev vist ud for det. Jeg så hvordan Barcelona-bænken fejrede det, som om de allerede havde vundet, og Guardiola gav Ibrahimovic instruktioner. Jeg sagde til Guardiola - hold ikke festen endnu kampen er ikke forbi, fortæller han i La Gazzetta dello Sport ifølge engelske Mirror.

Inter havde vundet det første opgør med 3-1, og det var, da de blev reduceret til ti-mand efter 28 minutters spil af returkampen, at de berømte ord faldt. Mourinho fik ret, da det i sidste ende var Inter, der kunne holde en fest. Barcelona vandt ganske vist 1-0, men i sidste ende var det italienerne, som stod klar til finalen efter samlet sejr på 3-2.

Inter endte med at vinde finalen 2-0 over Bayern München, og vandt det år ”The Treble”, da de udover Champions League-trofæet også vandt den italienske liga og pokalturnering. En stor bedrift for ti år siden nu, og på et tidspunkt hvor mange nok vil mene, at Mourinho var på toppen af sin karriere.

Rivaliseringen mellem de to trænere fortsatte, da portugiseren forlod Inter samme år for at fortsætte i Real Madrid i La Liga. Her udspandt sig også det berømte øjeblik hvor Mourinho prikkede Barcelonas assistent-træner i øjet under en kamp mellem rivalerne i 2011 på Camp Nou.

Nu dueller de to managers så i England, hvor Guardiola står i spidsen for Manchester City, og Mourinho har overtaget tøjlerne i Tottenham, efter de to også havde deres kampe i spidsen for hver deres Manchester-hold, mens Mourinho styrede Manchester United.

Hvem ved, om ikke der kan opstå flere dramatiske og pudsige situationer de to rivaler imellem.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik