Fodbold nyheder

Kane til Manchester United?

Af Torsten Brix

”De Røde Djævle” har fornyelig købt stort ind til offensiven og blandt andet hentet Alexis Sanchez, Romelu Lukaku og Paul Pogba. Vil de få mere succes med at hente Tottenham-talismanen Harry Kane, der har vist sit værd i Premier League?

Article image
Ritzau-Scanpix

Det kommende hold skal måske end ikke bygges op omkring anfører Harry Kane, der rygtes til mange klubber – senest Manchester United. Netop Manchester United er det eneste hold, der sammen med Tottenham havde vundet et trofæ i hvert årti siden anden verdenskrig. Tottenhams del i denne statistik er røget, og samlet set virker tilstanden i klubben skidt. Truppen skal forandres og forynges, så ledelsen skal leve op til klubbens føromtalte slogan, Kane skal blive i klubben og der skal pumpes noget håb ind i spillerne og fansene. Måske skulle det gøres ved, at Daniel Levy skal forlade klubben? Han har haft sin chance, som er endt i 2 årtier – 1 trofæ – 0 håb…

Sådan har Indkast.dk tidligere skrevet i artiklen om Tottenham – 2 årtier – 1 trofæ – 0 håb efter deres helt store profil Harry Kane er blevet sat i forbindelse med andre klubber – især Manchester United. Den engelske landsholdsangriber vil dog efterlade et gigantisk hul i Tottenham, hvis han skulle forlade klubben. Se blot disse tal:

136 Premier League-mål
20 Champions League-mål
10 Europa League-mål
10 FA Cup-mål
5 Liga Cup-mål.

Siden Mauricio Pochettino i 2014/15 gjorde Kane til fast mand i startopstillingen, har han scoret 29,7% af deres mål. De har vundet 55,3% af de kampe, hvor han har været med og 46,3% af dem, hvor han ikke har deltaget. De har lavet 1,9 mål, når angriberen har været med og 1,6 uden Kane.

Kane har lavet 0,65 mål pr. Tottenham-kamp, som han har spillet, og har været Premier League-topscorer i både 2015/16 og 2016/17 samt topscorer til VM2018. Derudover har han været udtaget til Premier Leagues ”Team of the Season” fire sæsoner i træk samt været kåret til månedens spiller seks gange.


Live på Instagram ændrede alt
Efter den tidligere Tottenham-spiller Jamie Redknapp lavede en ”live-chat” med Kane på Instagram, hvor angriberen talte om at vinde trofæer og hvad han ønskede af karrieren samt åbnede op for, at han skulle forlade Tottenham, har der været mange rygter om et muligt exit fra London-klubben.

Kane optrådte meget respektfuldt overfor Tottenham, men gav samtidigt også udtryk for sine ambitioner. Ved den lejlighed viste han også rundt i sit hjem og viste blandt andet sine trofæer, som ikke var nogen, han har vundet med holdet, men mere individuelle priser - blandt andet de gyldne støvler fra Premier League og VM. Kane vil gerne vinde noget med sit hold, og så vil han sikkert også gerne til Manchester United, der kan og vil udbetale en helt anden løn, end den som Tottenham giver.

Tottenhams samlede lønningsudgifter er 37% mindre end Manchester Uniteds, og den højst lønnede i Premier League – Alexis Sanchez – er på Uniteds lønningsliste lidt endnu. Manchester United er det hotteste rygte for tiden, men glem nu ikke, at Sergio Agüero snart fylder 32 år i City, og trods den manglende Champions League-deltagelse kan de måske friste Kane, hvilket Barcelona og Real Madrid også burde. Er de spanske storklubber klar til at smide de omkring 1,7 milliard kroner, som ifølge de engelske medier er prisen for Kane? Efter 136 Premier League-mål i 198 kampe er alle klubber interesserede i Kane, men om de kan betale i denne corona-tid, er en helt anden snak.

Kane har kontraktudløb med Tottenham i 2024, og indtil nu har han været meget loyal overfor klubben, men måske har det ændret sig? Daily Mails anerkendte fodboldredaktør Ian Ladyman har tidligere skrevet, at Manchester United burde vise sig, som den storklub de er og købe Harry Kane, men hvad koster en spiller med disse statistikker i en klub som Tottenham, der ikke har for vane at sælge deres spillere billigt?

1,7 milliarder kroner har været nævnt… Mange penge og til næste sæson vil Harry Kane være 27 år. Men forlader han Tottenham, vil de ikke stå tilbage med et hul i truppen – men en kløft!

Mere om Harry Kane

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik