Fodbold nyheder

Det nye Leicester - er ikke længere ”The best of the rest”

Af Torsten Brix

Voldsom forvandling på blot 12 måneder efter en smadret dør til et omklædningsrum…

Article image
Ritzau-Scanpix

Kort efter, at Leicester tabte 1-4 til Crystal Palace for præcist et år siden, smadrede holdets angriber Jamie Vardy døren ind til deres omklædningsrum. Holdet havde tabt syv af ni kampe, og frustrationerne var gigantiske. Den smadrede dør, blev et synonym for nedturen for Leicester – sammen med manager Claude Puel. Ikke mindst fordi Puel blev fyret den næste morgen…

Leicesters vice-formand Aiyawatt Srivaddhanaprabha brugte ikke mange dage på at finde afløseren, da Brendan Rodgers to dage senere blev udpejet som klubbens nye manager, og det har sidenhen vist sig at være en rigtig god ide. For kigger man på stillingen den 24. februar 2019, hvor Puel blev fyret, var Leicester placeret på 12.-pladsen, efter de første 27 kampe havde givet 32 point.

Lige nu har Leicester igen spillet 27 kampe, og de har – under Rodgers – hentet 18 point mere, så de nu indtager tredjepladsen med 50 point. Kigger man længere ned i statistikkerne, så giver det også et krystalklart billede, hvis man sammenligner Puels første 37 kampe med Rodgers første 37 kampe:


Topscorer
Puels første 37 kampe: Jamie Vardy – 15 mål
Rodgers første 37 kampe: Jamie Vardy – 26 mål


Scorede mål
Puels første 37 kampe: 48
Rodgers første 37 kampe: 71


Scorede mål imod
Puels første 37 kampe: 57
Rodgers første 37 kampe: 36


Boldbesiddelse
Puels første 37 kampe: 50,2%
Rodgers første 37 kampe: 55,7 %


Afleveringspræcision
Puels første 37 kampe: 77,1 %
Rodgers første 37 kampe: 82,5 %


Aflevering pr. kamp
Puels første 37 kampe: 426
Rodgers første 37 kampe: 516


Clean sheets
Puels første 37 kampe: 9
Rodgers første 37 kampe: 12


Tidligere på ugen rundede Rodgers et år i Leicester, og hans indflydelse kan man ikke tage fejl af. Med 13 spillerunder igen er Leicester meget tæt på Champions League til næste sæson på King Power Stadium, og efter Rodgers forvandling af klubben bliver de nu betragtet som en ”Top 4-klub” i Premier League. En forvandling at de er blevet tophold, efter de tidligere var ”The best of the rest”, hvilket startede med fantom-sæsonen i 2015/16, hvor mesterskabet blev sikret på eventyrligvis.

Eventyrlig har Rodgers indtog næsten også været i Leicester, men det var ankomsten ikke, da hans skifte fra Celtic ikke var problemfrit, og skiftet endte næsten med at blive hadsk, men alt dette er glemt nu.

Glemt er dog ikke, at Rodgers har brugt mange unge spillere i denne sæson som Wilfred Ndidi, James Maddison, Ben Chilwell, rekordindkøbet Youri Tielemans og Caglar Soyuncu. Netop sidstnævnte har – sammen med Jonny Evans og anfører Wes Morgan – fået Leicester-fansene til fuldstændig at glemme, at Harry Maguire blev solgt dyrt til Manchester United.

I stedet handler historierne omkring Leicester om ”Det nye hold” og det kommende træningsanlæg, der skulle koste tæt på en milliard kroner at opbygge – og ikke mindst, at Leicester er blevet et ”Top 4-hold” og ikke ”The best of the rest”…

Mere om Leicester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik