Napoli - Barcelona

Europa: Champions League
Napoli D. Mertens (30)
Stadio San PaoloFuld tid1-1Tilskuere: 44.388
Barcelona A. Griezmann (57), A. Vidal (89)
OptaktLineupReferat

Dyr uafgjort for Barcelona mod Napoli

Af Thomas Ræbild Poulsen

Arturo Vidal blev udvist og Gerard Pique blev skadet, da Napoli og Barcelona spillede 1-1 i Italien. Målene blev scoret af Dries Mertens og Antoine Griezmann.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var et decimeret Barcelona-mandskab, som gæstede Napoli her til aften. Den spanske storklub måtte se bort fra Luis Suarez, Ousmane Dembélé, Jordi Alba og Sergi Roberto. Det betød blandt andet, Arturo Vidal var at finde på venstre wing ligesom i weekendens sejr over Eibar.

Hjemmeholdet stillede med en hurtig fronttrio bestående af José Callejon, Lorenzo Insigne og Dries Mertens, og det var tydeligt, at de havde en vigtig rolle i Gennaro Gattusos planer. Napoli stillede nemlig med alle mand på egen banehalvdel, når Barcelona havde bolden, hvor de lurede på en lynhurtig kontra.

Det betød også, at det var en særdeles taktisk præget kamp i første halvleg, hvor udeholdet havde svært ved at skabe chancer mod italienernes kompakte defensiv.

Derfor gik der også over en halv time, før kampens første store chance fandt sted, og her viste Napoli deres kynisme. Piotr Zielinski tromlede sig igennem i højre side af banen, og han sendte bolden på tværs til Dries Mertens på kanten af feltet, der med en iskold inderside sendte bolden i netmaskerne ved fjerneste stolpe bag en chanceløs Marc-André ter Stegen. Det var belgierens mål nr. 121 for de lyseblå.

Den spanske storklub fortsatte med at spille uinspirerede offensiv fodbold, og derfor kunne Napoli tilspille sig opgørets næste store chance.

José Callejon tog imod et indlæg bagerst i feltet, og han sendte bolden videre til Kostas Manolas ved forreste stolpe, men midtstopperen, der tidligere har scoret mod Barcelona, skød bolden forbi målrammen. Derfor var pausestillingen 1-0 til Napoli.

Hvad første halvleg manglede, havde anden halvleg

Barcelona kom godt ud til anden halvleg og virkede mere oplagte efter pausen. Deres spil flød langt bedre på den sidste del af banen, og det gav pote efter 55 minutter.

Sergio Busquests aflevering til Nélson Semedo i dybden, tørrede Mario Rui fuldstændig, og Semedos aflevering på tværs til Antoine Griezmann fejlede heller ingenting, og så kunne franskmanden let prikke bolden i mål efter et flot angreb.

Den udlignende scoring vækkede Napoli, der pludselig begyndte at true på kontra igen, men Lorenzo Insigne og José Callejon manglede Dries Mertens skarphed foran mål.

Der var derfor fart over feltet i anden halvleg, hvor hjemmeholdet turde mere, og Barcelona kunne mere, og det løsnede op for kampen.

Med knap 20 minutter tilbage af kampen blev det for alvor dramatisk. José Callejon faldte i feltet, og derfor forlangte hele Stadio Sao Paolo straffespark, men Lorenzo Insigne var offside kort forinden, og straffesparket var aldrig aktuelt.

På grønsværen begyndte det at lugte mere og mere af en scoring til udeholdet end til hjemmeholdet, da Lionel Messi og Samuel Umtiti hver især truede Napolis mål, men scoringen udeblev.

Mod slutningen af kampen fik Quique Setien et par ekstra panderynker. Først flæskede Arturo Vidal Mario Rui og kom i karambolage med ham, hvilket kostede to gule kort, og så måtte han forlade banen. Kort efter var Gerard Piques tur til at forlade græstæppet med en skade, efter han vred om på venstre ankel.

Derfor gik gassen af ballonen til sidst. Opgøret endte 1-1, og det er stadigvæk åbent før returopgøret i Barcelona i d. 18. marts.

Napoli
(4-1-4-1)
25David Ospina
22Giovanni Di Lorenzo
44Konstantinos Manolas
19Nikola Maksimović
6Mário Rui
4Diego Demme ↩80
7José Callejón ↩74
8Fabián Ruiz
20Piotr Zieliński
24Lorenzo Insigne (C)
14Dries Mertens ↩54
Bænk
1Alex Meret
21Matteo Politano ↪74
99Arkadiusz Milik ↪54
13Sebastiano Luperto
23Elseid Hysaj
5Allan ↪80
12Eljif Elmas
Barcelona
(4-3-3)
1Marc-André ter Stegen
2Nélson Semedo
3Gerard Piqué ↩90
23Samuel Umtiti
24Junior Firpo
4Ivan Rakitić ↩56
5Sergio Busquets
21Frenkie de Jong
22Arturo Vidal
10Lionel Messi (C)
17Antoine Griezmann ↩87
Bænk
13Neto
31Ansu Fati ↪87
15Clément Lenglet ↪90
33Ronald Araújo
39Sergio Akieme Rodríguez
8Arthur Melo ↪56
28Ricard Puig Martí

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik