Fodbold nyheder

Guardiola om Laporte:
Den bedste i verden

Af Daniel Fisker

Manchester City-manageren Pep Guardiola har høje tanker om Aymeric Laporte, som tirsdag gjorde comeback efter en lang skadespause.

Article image

Aymeric Laporte var efter 143 dage tilbage i Manchester Citys startopstilling, da oprykkerne fra Sheffield United tirsdag blev besejret. Den franske midterstopper imponerede og spillede 78 minutter af tirsdagens Premier League-kamp.

- Vi savnede ham meget. Hvad angår hurtighed, hovedstød og det opbyggende spil, så er han en exceptionel spiller, udtaler Pep Guardiola ifølge BBC.

Guardiola tog måske en chance, da han placerede Laporte i starthopstilligen i kølvandet på en så alvorlig knæskade, men verdens bedste forsvarsspiller i venstre side af det centrale forsvar – ifølge Pep Guardiola – er tilbage.

- Han er tilbage. Måske var det en chance at tage. Lægerne sagde, at han var frisk. Jo før vi kan give ham minutter på banen, jo hurtigere vil han genvinde sin fysiske form. Nu har han fem dage, før den næste kamp, til at arbejde med sin fysiske form.

Pep Guardiola har været tvunget til at tænke kreativt i Laportes fravær, hvor både Fernandinho og Rodri har vikarieret i det centrale forsvar. Den franske midterstoppers comeback kommer efter al sandsynlighed for sent til at Manchester City kan sende Liverpool ud af mesterskabskurs.

Manchester City købte i januar 2018 Aymeric Laporte for 510 millioner kroner. Den 25-årige franskmand har siden vundet to Premier League-titler, mens Manchester City stod noteret for syv point ud af ni mulige, da Laporte blev skadet i august.

Mere om Aymeric Laporte

Mere om Manchester C

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Lyon - JuventusChampions League - Real Madrid - Manchester C