Fodbold nyheder

Statistikken sender PL-trofæ til Liverpool

Af Daniel Fisker

Liverpool har ifølge statistikmediet FiveThirtyEight mere end 99 % chance for at vinde Premier League.

Article image

Liverpool slog Manchester United i weekenden, hvor Manchester City måtte tage til takke med et enkelt point mod Crystal Palace. Meget kunne i den forbindelse tyde på, at ”The Citizens” endegyldigt forærede Liverpool Premier League-mesterskabet.

I hvert fald har statistikmediet FiveThirtyEight analyseret sig frem til, at der i kølvandet på weekendens Premier League-kampe er mere end 99 % chance for, at Liverpool vinder Premier League i denne sæson.

Liverpools forspring over Manchester City er dog efterhånden også til at tage og føle på. Manchester City på andenpladsen halter 16 point efter Liverpool på førstepladsen. ”The Reds” har dermed alle tiders mulighed for at sikre sig det første engelske mesterskab, siden Premier League-formatet så dagens lys i 1992/93-sæsonen.

Kampen om Champions League-kvalifikation er dog en anelse mere åben end mesterskabskampen, hvis man skal tro FiveThirtyEight. Liverpool og Manchester City er ifølge statistikmediet selvskrevne til den prestigefyldte turnering, mens Leicester City på tredjepladsen har 84 % chance for at kvalificere sig, og Chelsea på fjerdepladsen har 65 % chance for at kvalificere sig.

Manchester United på femtepladsen har 21 % chance for at kvalificere sig til Champions League, mens Wolverhampton og Tottenham på henholdsvis sjette- og syvendepladsen begge har 11 % chance for at kvalificere sig til næste sæsons Champions League-turnering.

Mere om Liverpool

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Lyon - JuventusChampions League - Real Madrid - Manchester C