Fodbold nyheder

Tiden løber ud for Pochettino

Af Torsten Brix

Tottenham-manageren er under gigantisk pres…

Article image
Ritzau-Scanpix

50, 49, 62, 60 og 56… det er sejrsprocenterne for Tottenham fra 2014/15-sæsonen og indtil 2018/19. I 2019/20 er den 25 %.

Derfor er Mauricio Pochettino under et gigantisk pres, og ifølge Daily Telegraph, så kan Tottenham-manageren ikke tåle et nederlag til West Ham efter landskampspausen.

Tottenham indtager i øjeblikket 14.-pladsen i Premier League, efter de ikke har vundet i de sidste fem Premier League-kampe, og de er 11 points fra Manchester City på den Champions League-givende fjerdeplads. Så måske er Tottenhams sæson slut, inden den rigtigt er startet.

Omvendt så kan Tottenham vel ikke ønske sig en bedre modstander end West Ham, der ikke har vundet i Premier League siden september. Men Tottenham har altså heller ikke vundet på udebane, siden de slog Fulham i januar og opgøret imod West Ham er på udebane.

Tidligere har Pochettino slået fast, at han var i opbygningsfasen af Tottenham, hvilket virker en smule underligt, når man kigger på de sidste sæsoners sejrsprocenter, og at der ikke er blevet solgt voldsomt ud i de sidste sæsoner. Flere spillere står overfor kontraktudløb og virker ikke til at være tilfredse med forholdene i Tottenham.


Savner Pochettino støtte?
I denne uge har netop West Ham – og Arsenal – udsendt en meddelelse, hvor de støtter op omkring deres pressede managere. Sådan en har Pochettino ikke fået, og hans fremtid virker meget usikker i klubben, og han er blevet rygtet til flere andre jobs blandt andet i Manchester United og Real Madrid.

Da det gik allerbedst i Tottenham – i maj 2018 – underskrev Pochettino en ny femårig kontrakt med London-holdet, hvilket sikrede ham en årsløn på ca. 100 millioner kroner. Skulle den opsiges, af den forretningsdrevne formand Daniel Levy, så vil det koste over 100 millioner kroner at fyre Pochettino.

Men hvem kan overtage for Pochettino? Det er altid et oplagt spørgsmål at lede efter erstatningsmulighederne, når der tales om fyringer. Allegri og Mourinho er ledige på trænermarkedet, men venter Levy indtil sommer, kan han måske få Bournemouths Eddie Howe, Leigzigs Julian Nagelsmann eller måske endda den engelske landstræner Gareth Southgate?

Netop til sommer ser det ud til, at spillere som Christian Eriksen, Toby Alderweireld og Danny Rose forlader Tottenham – så måske var det også et oplagt tidspunkt for et managerskifte?

Mere om Tottenham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik