Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Skader og karantæner

Fokus på dem... som ikke er på holdet...
Skader og karantæner har stor betydning i professionel fodbold. Det kan afgøre mesterskaber, vinde cupturneringer og definere fodboldkarrierer. Hvem husker for eksempelvis ikke Marco Van Basten, den fantastiske hollænder der scorede imponerende 218 mål i 280 kampe for Ajax og A.C. Milan. Den målfarlige angriber måtte gå på tidlig fodbold pension pga. en ubehagelig ankelskade, der havde holdt ham ude af spillet i mere end to år, før han lagde støvlerne på hylden i en alder af blot 28 år. Andre spillere er mere heldige og kan, blandt andet på grund af få skader holde sig på toppen til de er langt oppe i trediverne. Et godt eksempel på dette er Manchester United’s Zlatan Ibrahimovic, der som 35-årig med enorm fysik stadig scorer mål på samlebånd i den engelske Premier League. Svenskerens længste skadespause, i en karriere der kører på 18. sæson som professionel, var på seks uger tilbage i efteråret 2014 da han spillede for Paris SG.


Hvor skader kan ødelægge karrierer, kan karantæner ødelægge øjeblikke i en karriere. Flere spillere har måtte se deres respektive hold tabe store finaler fra tilskuerpladserne på grund af karantæner. En af dem er Pavel Nedved, der havde karantæne da Juventus tabte Champions League-finalen mod Milan i 2003 på Old Trafford. Nedved vandt dog samme år Ballon d’Or foran Paolo Maldini og Thierry Henry, så helt skidt var 2003 ikke for den blonde tjekke. I 2010 havde Franck Ribéry karantæne, da Bayern München tabte 2-0 til Inter på Santiago Bernabeu, og tilbage i 1990 havde den langhårede Claudio Caniggia karantæne, da Argentina tabte VM finalen 1-0 til Vesttyskland på det Olympiske Stadion i Rom.


For alle os uden for banen har skader og karantæner også stor betydning. Vi har alle vores hjerteklubber, som vi følger i tykt og tyndt, og vi ærgrer os hvis listen over skader i vores klub bliver for lang, eller hvis vores holds absolutte stjerne har karantæne i det vigtige lokalopgør eller i et af sæsonens andre store opgør. Når weekenden nærmer sig og vi skal i gang med at sætte vores drømmehold eller finde gode odds hos bookmakerne, gennemsøger vi nettet for at se, hvem der er klar til kamp, og hvem der må se med fra tribunerne på grund af skader og karantæner. Er Cristiano Ronaldo og Gareth Bale fx ude med skader eller karantæner, er det ikke sikkert, at Real Madrid vinder som stort, som de formentlig ville have gjort med de to stjerner i startopstillingen.


Skader og karantæner har med andre ord stor indflydelse på både spillere, trænere, fans, drømmeholds-managere og alle dem, der spiller hos bookmakerne. Hvis du vil have et komplet overblik over alle spillere i de store ligaer, der er skadet eller har karantæne, så kig forbi injuries.dk.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER