Fodbold nyheder

48.500.000.000 i transfer-underskud

Af Torsten Brix

Vanvittig undersøgelse af Premier League-holdene…

Article image
Ritzau-Scanpix

Ifølge en undersøgelse som Cies Football Observatory i Schweiz har foretaget, så har Premier League-klubberne siden 2010 lavet et transferunderskud på hele 48,5 mia. kroner. Dette gigantiske underskud er blevet finasieret af den meget lukrative tv-aftale, som Premier League-klubberne nyder godt af, og som giver de engelske klubber store fordele på transfermarkedet sammenlignet med de andre store fodboldligaer.

Serie A-klubberne har i samme periode det næststørste transferunderskud på 9,1 mia. kroner, mens La Liga-klubberne har seks mia. kroner i underskud og Bundesliga-klubberne stort set det samme, mens de franske ligaklubber har overskud på transferbundlinjen, hvilket i den grad skyldes, at Premier League-klubberne har købt voldsomt ind her.

Det største transferunderskud kommer ikke helt overraskende fra Manchester City, som lyder på 8,2 mia. kroner, hvilket altså næsten svarer til alle Serie A-klubberne til sammen og mere end alle holdene i Bundesligaen eller La Liga.

Udover Manchester City så er Paris Saint-Germain, Manchester United, FC Barcelona og AC Milan de øvrige hold med højest transferunderskud. Hele tolv af klubberne i Top-20 er fra Premier League.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik