Fodbold nyheder

Spilforslag på Champions League-finalen

Af Torsten Brix

Liverpool forløsning eller dansker triumf i Champions League finalen 2019?

Article image
Ritzau-Scanpix

Så er det igen blevet den tid på året, hvor de europæiske mestre skal findes. Efter to historiske semifinaler finder vi for første gang siden 2008 to engelske hold i Champions League-finalen. De to Champions League-semifinaler går over i historien med nogen af de vildeste comebacks i turneringens historie. Først skabte Liverpool store overskrifter verden over, da de sensationelt vandt med hele 4-0 på Anfield, og dermed smed mægtige FC Barcelona på porten trods en 0-3 føring fra første opgør på Camp Nou. Dagen efter blev det Tottenham, der chokerede fodbold-Europa med et afgørende mål på Johan Cruijff ArenA i absolut sidste minut af kampen mod Ajax.

Med så store udsving som vi har set i denne sæsons udgave af Champions League, virker det som en umulig opgave at komme med forudsigelser frem mod finalen, der spilles den 1. juni på Wanda Metropolitano i Madrid. Det er meget svært at forudsige et resultat af denne kamp, men bet365 udbyder heldigvis live betting på kampen, hvor Liverpool har et odds på 1.95, så du under kampen kan gøre dine forudsigelser.

Kigger vi på de to hold, er det klart Liverpool, der har mest erfaring fra den prestigefyldte turnering. Klubben har stolte traditioner i europæisk sammenhæng, og på Anfield elsker de deres ”European Nights”, som har en helt speciel betydning i den nordengelske by. Jürgen Klopps tropper leverede en ægte klassiker mod Barcelona på Anfield, og bragte med sejren lykke til fansene, der nu kan glæde sig til at se deres hold i Champions League finalen for andet år i træk.

Det er niende gang i historien, at Liverpool står i en Champions League finale, og de har muligheden for at hente deres sjette CL-trofæ hjem til Anfield, når de i Madrid står overfor ”Spurs”. Liverpools fronttrio bestående af Salah, Firmino og Mané har været fuldstændig forrygende i denne sæson, hvor også defensiven har været solid. Efter at Karius i sidste års udgave at Champions League-finalen leverede to drop mod Real Madrid, mistede Klopp tålmodigheden og sendte Karius til tyrkisk fodbold, mens han hentede Alisson ind fra Roma. Det har vist sig at være en succes, da de rødblusede har lukket markant færre mål ind end sidste år.

Tottenham derimod står i deres første Champions League finale nogensinde, men klubben ridder på en bølge af succes for tiden, hvor man med Pochettino i spidsen har transformeret sig til at være en fast del af toppen i engelsk fodbold. Der sker mange spændende ting i ”Spurs” for tiden, og klubben gennemlever muligvis sin bedste sæson nogensinde. Siden 2017 har Tottenham måttet slæbe sine fans tværs igennem London til Wembley, hvor de har spillet hjemmekampene mens deres nye Tottenham Hotspur Stadium blev bygget. Den 3. april i år kunne spillerne så endelig spille på hjemmebane igen, da Tottenham indviede deres nye stadion med en sejr over Crystal Palace.

Historisk set har ”Spurs” ligesom Liverpool også et historisk islæt i Europa, da klubben i 1963 blev den første britiske klub nogensinde til at vinde en europæisk titel, da de vandt the European Cup Winners Cup over Atletico Madrid. Klubben vandt også i 1972 den første Europa League turnering nogensinde, og genvandt trofæet igen i 1984. Siden da har det dog været sparsomt med titler hos London-klubben men optimismen for tiden er ikke til at tage fejl af. Harry Kane ligner også en mand, der bliver klar til at spille finalen, hvilket kan få stor betydning for Tottenhams chancer.

Også med danske briller har finalen interesse, når Christian Eriksen bliver den
første dansker i en Champions League finale siden 2007,hvor Agger og Liverpool tabte 2-1 til AC Milan.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik