Torsten Brix

Championship-hold driller City

Stjernerne fra Manchester City var i store problemer på det regnfulde Liberty Stadium.
Tirsdag aften slagtede Manchester City stakkels Schalke04 med hele 7-0 i Champions League, efter seks forskellige spillere var kommet på scoringstavlen. Lørdag aften skulle Pep Guardiola så op imod Swansea fra midten af den næstbedste engelske fodboldrække i FA Cuppen, så hvis waliserne skulle gå sejrsrigt ud af det opgør, ville det kræve et mindre mirakel – det startede i første halvleg.

Ved pausen var Swansea nemlig foran med 2-0 efter et godt gennemspillet angreb, som den tidligere City-spiller Bersant Celina scorede på, samt et helt korrekt straffespark, som reserven Fabian Delph lavede. Men City var ikke særlig reservesprækket. Således startede Manchester City med stærke spillere som blandt andet Ederson, Nicolas Otamendi, Kyle Walker, Leroy Sane, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez og de to Silva – David og Bernardo.

Igennem hele kampen havde City bolden mest på det regnfulde Liberty Stadium, og det gav også klart flest chancer, men efter en times spil var Swansea fortsat foran med to mål, og derfor blev Raheem Sterling og Sergio Agüero sendt på banen.

Kort efter fik den kontraktunderskrivende Bernardo Silva reduceret, da han sparkede en løs bold ind til 1-2. Herefter kom de to City-indskiftere i fokus, da Cameron Carter-Vinkers begik et straffespark på Sterling, som Agüero fik sparket ind via stolpen og en godtspillende Swansea-keeper Kristoffer Nordfeldt. I afslutningen fik en offside-placeret Agüero scoret til slutresultatet 3-2.

I de to Premier League-kampe i sidste sæson vandt City med sammenlagt 9-0, men lørdag drillede waliserne lidt mere…

Swansea – Manchester City: 2-3 (2-0)
1-0: Matt Grimes (20, str.)
2-0: Bersant Celina (29)
2-1: Bernando Silva (67)
2-2: Kristoffer Nordfeldt (79, str.)
2-3: Sergio Agüero (87)
Dommer: Andre Marriner