Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Dani Alves – banebrydende back

Den offensiv højre back – Dani Alves – er et krystalklart eksempel på, at forsvarsspillere ikke får samme kredit som angrebsprofilerne.
Der findes ikke ret mange spillere, der har vundet mere end Dani Alves, og når man dertil lægger, at den brasilianske højre back i den grad har udviklet sit spil – samt været med til at udvikle fodbolden – så forekommer det næsten besynderligt, at Alves ikke har fået mere kredit for sine præstationer.

Skyldes dette, at den stilsættende Alves er forsvarsspiller, gør det næsten dette endnu mere besynderligt, da det næsten vil være en underdrivelse at kalde Alves for en offensiv wingback… Alves er ultra-offensiv, men også banebrydende.


Ændrede Sevilla-træners holdning
Da Alves som 19-årig forlod barndomsklubben - Esporte Clube Bahia – var det for at tage til Europa og Sevilla, men samtidigt også for at ændre tilstanden i Europa. Starten af opholdet i Andalusien blev dog præget af, at træneren ikke ønskede, at Alves skulle bevæge sig over midterlinjen – men dette blev ændret.

Den offensive spillestil fra Alves blev lidt efter lidt en større og større del af det Sevilla-hold, der blev det mest succesfulde i klubbens historie, da holdet blandt andet vandt UEFA Cup-finalerne i både 2004 og 2005 - over Middlesbrough og Espanyol, men derudover vandt klubben også meget andet som Copa del Rey og UEFA-Supercuppen igennem en periode på bare fem sæsoner. Det er uvant på disse kanter og frembragte interesse for holdets profiler fra europæiske storklubber – blandt andet for Alves.


Chelsea bød mere – men Alves endte i Barcelona
I sommeren 2008 bød Chelsea hele 280 millioner kroner for forsvarsspilleren, men dette blev afvist af Sevilla, der dog et år senere accepterede et bud, da dette kom fra Barcelona, selvom det var 30 millioner mindre. Alves forlod grædende Sevilla… og dermed klubben, som han havde hjulpet så meget, men også klubben, som han havde vundet så meget med, og som han inderligt holdt så meget af.

Havde Alves vundet meget i Sevilla, fortsatte dette i Barcelona. I de seneste år har Alves vundet meget i Barcelona og endda trofæer, der blev en smule større end de pokaler, der blev vundet i Sevilla. Indtil videre er det blevet til tre spanske mesterskaber, to Champions League-triumfer, to Super Cups og et par gange har han også vundet VM for klubhold, og det har ikke været uden et aftryk af Alves, selvom det vindende Barcelona-hold ofte bliver profileret ved holdets angrebsspillere.

Alves er således den spiller, der har lavet flest assists til Lionel Messi – og over de sidste 100 La Liga–kampe har Alves lavet 34 assists, og glem nu ikke, at han er højre back. Mange af disse er altså endt hos den træfsikre Messi. Dermed har de to sydamerikanere været stærkt medvirkende i Barcelonas triumfer.

I pokalskabet hos Alves er der dog et hul, og det er til en VM-medalje til sommer, når Brasilien er vært for den store turnering. Her må det forventes, at træner Luiz Felipe Scolari satser på Alves på højrebacken i stedet for konkurrenterne – Manchester Uniteds Rafael da Silva, Flumineses Jean eller Barcelona-holdkammeraten Adriano. Den kamp vinder Alves, og dermed kan han meget vel få mere end de eksisterende 60 landskampe.

Slutrunden ligger i fremtiden, men i forhold til denne er Alves kommet med en ligeså skarp kommentar – som hans indlæg, da han slog fast, at han mindst ville spille én sæson i Premier League, inden karrieren slutter… Man kunne næsten forvente, at samtidige Premier League-klubber gerne vil have en kontrakt-underskrift fra den banebrydende back.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER