Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Christian Bang Jensen

Lørdags vigtigste nedslag

Flere bemærkelsesværdige resultater fandt sted lørdag aften og Indkast.dk giver dig her et overblik over, hvad du gik glip af rundt om i Europa.
I Tyskland spillede RB Leipzig mesterskabsmatchbolden direkte i hænderne på Dortmund, da den østtyske klub vandt 3-1 over Bayern München på Allianz Arena. Bayern kom ellers planmæssigt foran, men to straffesparksscoringer i kampens afslutning blev afgørende for at den sydtyske gigant ikke fik point med fra opgøret. Med en sejr søndag kan Dortmund komme to point foran ærkerivalerne med blot en spillerunde tilbage i Bundesligaen.

I den bedste spanske række er det tæt i bunden, hvor syv hold med tre runder tilbage stadig kæmper for overlevelse. Almeria tog et stort skridt ud af nedrykningsdramaet, da de hjemme slog Mallorca, der allerede har sikret sig en ny sæson i La Liga, mens Getafe med 1-1 mod allerede nedrykkede Elche. Getafe kom foran ved det gamle Barcelona-talent Munir El Haddadi efter blot 8. minutter, men Elche svarede tilbage i slutningen af første halvleg. Det resultat er lige akkurat nok for Jose Bordalas og hans blåklædte mandskab til at kæmpe sig over stregen foran Valladolid, der er ejet af den gamle Real Madrid-stjerne Ronaldo.

Vi bliver i Spanien, men tager turen ned i den næstbedste række, Segunda, hvor spændingen blev bevaret i toppen forud for sidste spillerunde i næste weekend, men hvor også en skæbne endegyldigt blev beseglet. I toppen er fem hold indenfor tre point af hinanden og kæmper om de to direkte oprykningspladser. Både Granada, Las Palmas, Levante og Alaves vandt deres respektive kampe, mens Eibar kun fik uafgjort mod Sporting Gijon og dermed er kommet på baghjul af konkurrenterne. Interessant er det, at rækkens nummer to og tre (Las Palmas og Alaves) mødes i sidste runde i en direkte duel om en plads i næste sæsons La Liga.

I den anden ende af tabellen blev det endegyldigt afgjort at den tidligere Champions League-klub Malaga skal en tur længere ned i de spanske divisioner. Holdet fra sydkysten var tvunget til sejr over topholdet Alaves, mens Sporting Gijon ikke måtte få point i Baskerlandet mod Eibar, hvis der stadig skulle være en matematisk chance for overlevelse. Men da Malaga tabte 2-1 var alt andet ligegyldigt, og 10 år efter man var tæt på en Champions League-semifinale hedder det nu Segunda B for Malaga.

I Serie A smadrede AC Milan helt elendige Sampdoria, som kun har skrabet 18 point sammen i 36 kampe i denne sæson. Dermed har norditalienerne lagt skuffelsen fra Champions League-semifinalerne mod bysbørnene fra Inter bag sig og jagter nu en ny sæson i det fineste europæiske selskab. Med sejren, som kom i hus med et hattrick af franske Olivier Giroud, er Milan ét point bag Lazio på fjerdepladsen og to point efter Inter på tredjepladsen. De to kan dog begge tage afstand igen søndag, hvor begge klubber skal i kamp.

Vi slutter rundturen af, hvor vi begyndte i det tyske, men denne gang i Nordtyskland og Hamborg. Hamburger SV jagter fortsat et comeback til Bundesligaen, som man rykkede ud af i 2018, og med en 2-1-sejr på hjemmebane over Greuther Furth er det endegyldigt afgjort, at HSV mindst slutter på tredjepladsen i denne sæson og dermed har en gylden mulighed for at komme tilbage til den bedste række. Med en spillerunde tilbage ligger HSV ét point efter Heidenheim, som indtager andenpladsen og den direkte oprykning.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER