C. Madueke (65)
Noah Mørch Rysager

Arsenal smadrer Chelsea på 17 minutter

Arsenal tog tirsdag aften imod Chelsea i et opgør, hvor begge hold skulle forsøge at rejse sig selv efter skuffende nederlag i seneste opgør.
Arsenal startede kampen aggressivt og skulle forsøge at revanchere det skuffende 1-4-nederlag til Manchester City i seneste opgør. Arsenal satte sig på kampen, og Chelsea stillede sig ned og forsvarede dybt i kampens åbning. Chelsea lykkedes enkelte gange med at erobre bolden, men endte med at tabe den, hver eneste gang de blå trøjer satte bolden på spil. Efter et kvarters spil skabte Arsenal en udmærket mulighed, da et indlæg landede i panden på Saka, der sendte et ufarligt hovedstød på mål.

Arsenal fik scoret efter 18 minutters spil, da en flad aflevering på tværs af feltet fra Granit Xhaka landede for fødderne af anfører, Martin Ødegaard, som sparkede på bolden første gang. Den ramte overliggeren på vej ind, og Kepa var chanceløs.

Chelseas første chance kom efter 24 minutter, da Ben Chilwell blev stukket i dybden. Englænderen sparkede godt på tværs af målet med venstre ben, men Aaron Ramsdale diskede op med en fin redning. Værre blev det for Chelsea, da Xhaka endnu en gang fandt plads nær feltet og sendte bolden på tværs. Ødegaard kom igen på bolden i feltet og sparkede den første gang fladt ind til venstre for Kepa til stillingen 2-0.

Det endte med et fuldstændigt kollaps af Chelsea i første halvleg, da Gabriel Jesus efter en masse klumpspil og dårlige Chelsea-blokeringer gjorde det til 3-0. Der faldt ikke yderligere scoringer i første halvleg, så de to hold gik til pause med stillingen 3-0 til Arsenal.

Arsenal lagde tryk på i starten af anden halvleg og var tæt på at score til 4-0 på et hjørnespark, men Thiago Silva clearede bolden på stregen. Arsenal skabte en del store chancer, men havde svært ved at sende dem i mål.

Efter 64 minutter blev Noni Madueke stukket i dybden af Mateo Kovačić, og den unge kantspiller tæmmede flot bolden og lagde den ind bagved Aaron Ramsdale. Reduceringen gjorde stillingen til 3-1 i Arsenals favør.

På trods af scoringen fik Chelsea ikke lagt et afgørende pres og resten af kampen forløb forholdsvist udramatisk. Det endte med en pligtsejr for Arsenal, der reelt havde afgjort kampen efter 34 minutter.

Et flot resultat for Arsenal, der går tilbage op på førstepladsen i Premier League forud for Manchester Citys kamp mod West Ham onsdag aften. Chelsea graver sig selv dybere ned, og Frank Lampard må endnu en gang gå fra banen uden et point, som han har gjort i alle de fem opgør, han forud for kampen havde ageret som midlertidig manager i.