Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
1 - 1
(0 - 1)
Napoli
Milan
X K. Kvaratskhelia (82), V. Osimhen (90)
X O. Giroud (22), O. Giroud (43)
Daniel Ehmsen

Optakt: Napoli - AC Milan

Der er fortsat stor spænding i det rent italienske kvartfinale-opgør, efter den første kamp endte med en 1-0 sejr til hjemmeholdet AC Milan.
Kommentar:
Det første opgør imellem de to store italienske klubber bød på en tæt og meget jævnbyrdig dyst. Det endte med at hjemmeholdet fra Milano kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret, dog med mindst mulig margin. Der er derfor lagt op til et brag af en kamp, når de endnu engang står overfor hinanden. Napoli måtte se sig svækket i det første opgør, da holdets topscorer og en af de bedste spillere i Europa i øjeblikket, nemlig Victor Osimhen, måtte se til fra tilskuerrækkerne, da han sad ude med en skade. Han er i mellemtiden blevet sin skade kvit og er i spil til en startplads, når de to hold mødes i Napoli.

Siden de mødte hinanden i Champions League, har de to klubber begge været i spil i den hjemlige liga. Her er det for begge parter blevet til uafgjorte resultater. Det mest iøjnefaldende er dog de to træneres tilgange til weekendens kampe i Serie A.

AC Milans træner, Stefano Pioli, havde skiftet samtlige markspillere fra Napoli-kampen og erstattet dem med nye friske kræfter. Det er derfor en træner der går all-in på at gå videre i Champions League og dermed nedprioitere Serie A, hvor de ellers kæmper en hård kamp, for at ende i den Champions League-givende top-4. Napoli-træner Luciano Spalletti havde også stor udskiftning på sit hold, hvor fem af de spillere, der startede i midtugen, fik et hvil.

Det er derfor formentlig to veludhvilede hold, der træder på banen og vil gøre alt for, at det er dem der skal deltage i semifinalerne i Champions League.

Skader og karantæner:
For Napolis vedkommende har det været helt afgørende at få superstjernen Victor Osimhen klar til dette opgør. Det var derfor med stor glæde for Napoli-tilhængerne, at han gjorde comeback i weekendens kamp, hvor han spillede i omegnen af 20 minutter. Set med de negative briller, så fik Anguissa rødt kort i den første kvartfinale og sidder dermed ude med karantæne. Det samme gør sig gældende for den store profil i midterforsvaret Kim Min-Jae som har modtaget for mange gule kort. Derudover er Giovanni Simeone ikke blevet sin skade kvit og er dermed også ukampdygtig.

For AC Milan ser det mere lyst ud. De har hverken fået nogle nye skader eller karantæner. Pioli står dermed kun uden Zlatan Ibrahimovic, og ellers har han en fuld Milan-trup til rådighed, hvor han blandt andet har midterforsvareren Pierre Kalulu tilbage i fulde omdrejninger.

Bud på kampens profil:
Napoli er bagud 0-1 fra den første kvartfinale og de skal derfor frem og angribe. Samtidig har de fået deres store angrebsstjerne tilbage fra skade, så det er derfor helt oplagt at kigge i Napoli-offensiven, når et bud på kampens profil skal findes. Osimhen og Kvaratskhelia har kunnet finde hinanden i mørke i sæsonen hidtidig og det kunne meget vel være tilfældet endnu engang.

For AC Milan bliver den defensive organisation det helt afgørende, hvis de skal holde den nuværende føring og konvertere den til en plads i semifinalen. Den måske mest afgørende spiller i defensiven er manden på stregen. Mike Maignan har været intet mindre end fremragende efter sin ankost til Milan. Han har tilmed tilspillet sig rollen som førstemålmand på det franske landshold. Det niveau han har vist, får AC Milan brug for igen, hvis de skal have det videre avancement.

Bud på kampens resultat:
AC Milan har trukket sig sejrrigt ud af de to seneste opgør mod Napoli, men alligevel må Napoli karakteriseres som favoritter i returopgøret. Napoli har været uden Osimhen i begge af de to føromtalte kampe, og det har været et kæmpe handicap. Napoli mangler dog to af deres andre vigtige spillere i opgøret og det kan muligvis være nok for Milan til at få den samlede sejr.

Buddet herfra bliver at Napoli overkommer skaderne og tager en 2-1 sejr. Det vil betyder, at de 90 minutter ikke bliver nok til at finde en vinder. Dermed skal der end et lag på buddet på resultatet. Det bliver, at de går hele vejen til en straffesparkskonkurrence, hvor Napoli til sidst kan række hænderne i vejret efter en 4-3 sejr fra pletten.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER