Fodbold nyheder

Målmandslegende:
At forlade PSG, var mit livs største fejltagelse

Af Kent Christensen

Den 45-årige italienske målmandslegende, Gianluigi Buffon, fortryder at have forladt Paris Saint-Germain tilbage i 2019.
Article image
Ritzau-Scanpix
Gianluigi Buffon er med garanti den målmand, de fleste tænker på, når man siger ’målmandslegende’, og det er med god grund. Den nu 45-årige italiener, som stadig spiller professionel fodbold i Italien for Parma, der i øjeblikket ligger i den næstbedste italienske række, Serie B, har igennem sin lange karriere spillet et hav af førsteholdskampe.


Karrieren startede i Parma, men han slog først for alvor igennem, da han skiftede til Juventus tilbage i 2001, hvor han i den 17 år lange periode nåede at spille hele 526 kampe for førsteholdet inden han skiftede til Paris Saint-Germain i 2018. Det blev dog en ganske kort periode for Gianluigi Buffon, som blot spillede en enkelt sæson i klubben, da han fik at vide, at Alphonso Areola ville få hans plads i Champions League-kampene som følge af et Champions League-exit mod Manchester United i ottendedelsfinalen.

Gianluigi Buffon var ikke tilfreds med beskeden, og han besluttede derfor at skifte tilbage til Juventus i Torino, hvilket han senere har fortrudt, som han udtaler på en Twitch-kanal med Christian Vieri:

- At forlade PSG, var mit livs største fejltagelse, jeg opgav 75 millioner kroner. De fortalte mig, at Areola ville spille i Champions League, og jeg accepterede det ikke. For mig spiller den, der fortjener det. Det er derfor, jeg vendte tilbage til Juve. Så fortrød jeg det, fordi Areola var skadet, og de hentede Keylor Navas i hans sted.


Mere om Gianluigi Buffon

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik