Fodbold nyheder

Spanien: La Liga
FT
2 - 1
(1 - 1)
Barcelona
Real Madrid
R. Araújo (9), S. Roberto (45), F. Kessié (90)

FC Barcelona vandt underholdende El Clásico

Af Kent Christensen

Søndag bød på uttalige store fodboldopgør – både herhjemme i Danmark, men så sandelig også ude i den store fodboldverden, det hele kulminerede søndag aften i en underholdende El Clásico.
Article image
Forud for søndagens El Clásico-opgør var hjemmeholdet, FC Barcelona, hele ni point foran ærkerivalerne fra Madrid i LaLiga – der var i den grad lagt op til et skæbnesvangert opgør, som potentielt set kunne afgøre mesterskabet før tid.


Hjemmeholdet kom bedst fra start med høj boldbesiddelse og lovende målforsøg – det var dog gæsterne, der i første omgang fik hul på bylden i kampen, da Vinicius Junior sendte et indlæg afsted mod Barça-målet, som ved et rent tilfælde ramte hovedet på Ronald Araujo og derefter snittede stolpen og gik i mål til 0-1 til Real Madrid.

Kampbilledet i første halvleg bestod i høj grad af forholdsvis stor boldbesiddelsesmæssigt overtag til FC Barcelona – dog uden, at de kom frem til de helt store nævneværdige målgivende chancer. Tempoet var for lavt, og det gjorde, at madrilenerne havde let ved at afværge enhver offensiv trussel.

I lang tid havde man fornemmelsen af, at første halvleg ville ende 0-1 til Real Madrid, men kort før slutfløjtet fik Sergi Roberto fat på en ripost dybt inde i madrilenernes felt, som han stensikkert eksekverede på og sendte i målet til 1-1, der også blev slutresultatet ved halvleg.

Et uafgjort slutresultat ville være ganske tilfredsstillende set med mesterskabs-briller for FC Barcelona, men på trods af det, så lignede de i store dele af anden halvleg et hold, der var ivrige efter et føringsmål – og på den måde forblev kampbilledet stort set det samme i anden halvleg som i første.

Barcelona var mest på bolden, men havde svært ved at skabe tempo og overføre bolddominansen til målchancer – mens Real Madrid satsede mere på omstillinger, og jo tættere man nåede slutfløjtet, jo højere et pres forsøgte madrilenerne at skabe, da de jo kun kunne bruge en sejr – grundet deres pointafstand til FC Barcelona i LaLiga-tabellen.


I det 80’ende minut kom Real Madrid midlertidigt foran, da Marco Asensio fandt en heldig placering dybt inde i FC Barcelonas felt, hvor han modtog en bold, som han efterfølgende fik vinklet ind i målet til en 1-2-føring, der få minutter efter blev annulleret grundet en millimeter-offsidekendelse.

Det begyndte så småt at ligne et Real Madrid-hold, der ville satse alt på et føringsmål i kampens døende minutter, men det blev dog FC Barcelona, som i det 91’ende minut fik sat et punktum på kampen og dermed et kæmpe skridt i mesterskabsjagten – Franck Kessie satte sidste fod på bolden som følge af en flot tværpasning fra Alejandro Balde.

2-1 blev også slutresultatet, og stillingen i ligaen er nu, at FC Barcelona kan prale af at være foran med hele 12 point foran Real Madrid på andenpladsen.


Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik