Fodbold nyheder

Spanien: La Liga
FT
2 - 1
(1 - 1)
Barcelona
Real Madrid
R. Araújo (9), S. Roberto (45), F. Kessié (90)

Xavi før El Clasico:
Det er ikke en stor finale

Af Kent Christensen

I morgen møder FC Barcelona ærkerivalen, Real Madrid, på Camp nou – i en kamp, der kan få stor betydning for mesterskabsjagten for begge klubber.
Article image
FC Barcelona har spillet en flot sæson hidtil, hvor de specielt i de hjemlige turneringer har præsteret upåklageligt – de ligger på førstepladsen i LaLiga med ni point ned til Real Madrid på andenpladsen, og derudover har de allerede nu vundet deres første titel, da de vandt supercuppen tilbage i januar, hvor de mødte ærkerivalen, Real Madrid, i finalen. Noget tyder også på, at Copa del Rey-titlen kan være inden for rækkevidde, da de også her har det ene ben i finalen, efter at have vundet første semifinaleopgør mod Real Madrid med 0-1 på Santiago Bernabeu.


Men på trods af de gode takter i de spanske turneringer, så har catalonierne været stærkt udfordrede i de europæiske turneringer, hvor de røg ud i Champions League-gruppespillet og senere blev elimineret fra sekstendelsfinalen mod Manchester United. Konsekvensen er et tab af store økonomiske indtjeninger, der kunne have været stærkt velbeset i den i øjeblikket yderst økonomisk udfordrede klub, som i morgen skal forsøge at sikre sig LaLiga-mesterskabet ved at hente yderligere tre point på Real Madrid – det bliver dog uden Pedri og Dembele.

Begge FC Barcelona-profiler er udgået med muskelskader, og Pedri var seneste mand, der måtte gå til kende med at gå glip af en skæbnesvanger El Clasico, som på trods af sin vigtighed i forhold til mesterskabsjagten, ikke er en finale ifølge cheftræner, Xavi Hernandez, der udtaler følgende om Pedri og kampen i morgen aften:

- Vi fortalte, at han ikke behøvede at tvinge sig selv til at blive klar. Det er en vigtig kamp, som kan blive afgørende, men det er ikke en stor finale. Vi ønsker ikke at miste Pedri i to måneder mere.


Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik