R. Araújo (9), S. Roberto (45), F. Kessié (90)
Kent Christensen

FC Barcelona vandt underholdende El Clásico

Søndag bød på uttalige store fodboldopgør – både herhjemme i Danmark, men så sandelig også ude i den store fodboldverden, det hele kulminerede søndag aften i en underholdende El Clásico.
Forud for søndagens El Clásico-opgør var hjemmeholdet, FC Barcelona, hele ni point foran ærkerivalerne fra Madrid i LaLiga – der var i den grad lagt op til et skæbnesvangert opgør, som potentielt set kunne afgøre mesterskabet før tid.

Hjemmeholdet kom bedst fra start med høj boldbesiddelse og lovende målforsøg – det var dog gæsterne, der i første omgang fik hul på bylden i kampen, da Vinicius Junior sendte et indlæg afsted mod Barça-målet, som ved et rent tilfælde ramte hovedet på Ronald Araujo og derefter snittede stolpen og gik i mål til 0-1 til Real Madrid.

Kampbilledet i første halvleg bestod i høj grad af forholdsvis stor boldbesiddelsesmæssigt overtag til FC Barcelona – dog uden, at de kom frem til de helt store nævneværdige målgivende chancer. Tempoet var for lavt, og det gjorde, at madrilenerne havde let ved at afværge enhver offensiv trussel.

I lang tid havde man fornemmelsen af, at første halvleg ville ende 0-1 til Real Madrid, men kort før slutfløjtet fik Sergi Roberto fat på en ripost dybt inde i madrilenernes felt, som han stensikkert eksekverede på og sendte i målet til 1-1, der også blev slutresultatet ved halvleg.

Et uafgjort slutresultat ville være ganske tilfredsstillende set med mesterskabs-briller for FC Barcelona, men på trods af det, så lignede de i store dele af anden halvleg et hold, der var ivrige efter et føringsmål – og på den måde forblev kampbilledet stort set det samme i anden halvleg som i første.

Barcelona var mest på bolden, men havde svært ved at skabe tempo og overføre bolddominansen til målchancer – mens Real Madrid satsede mere på omstillinger, og jo tættere man nåede slutfløjtet, jo højere et pres forsøgte madrilenerne at skabe, da de jo kun kunne bruge en sejr – grundet deres pointafstand til FC Barcelona i LaLiga-tabellen.

I det 80’ende minut kom Real Madrid midlertidigt foran, da Marco Asensio fandt en heldig placering dybt inde i FC Barcelonas felt, hvor han modtog en bold, som han efterfølgende fik vinklet ind i målet til en 1-2-føring, der få minutter efter blev annulleret grundet en millimeter-offsidekendelse.

Det begyndte så småt at ligne et Real Madrid-hold, der ville satse alt på et føringsmål i kampens døende minutter, men det blev dog FC Barcelona, som i det 91’ende minut fik sat et punktum på kampen og dermed et kæmpe skridt i mesterskabsjagten – Franck Kessie satte sidste fod på bolden som følge af en flot tværpasning fra Alejandro Balde.

2-1 blev også slutresultatet, og stillingen i ligaen er nu, at FC Barcelona kan prale af at være foran med hele 12 point foran Real Madrid på andenpladsen.