Jannich Jønch

Tottenham indgår samarbejde med Formel 1

Tempoet på Tottenham Hotspur Stadium kommer fremadrettet til at være en del højere, end det plejer.
Tottenham Hotspur Stadium, der til dagligt huser London-klubben Tottenham Hotspur, kostede i omegnen af 8,5 milliarder kroner at opføre. Siden stadionet husede sin første Premier League-kamp tilbage i april 2019, har det også lagt grund til en del andre sportsbegivenheder som bokse-, NFL- og rugbykampe og en masse koncerter.

Siden vi byggede dette stadion har vores ambition altid været at se, hvor langt vi kan rykke grænserne for at levere oplevelser i verdensklasse, der vil tiltrække folk fra hele verden hele året rundt, har Tottenhams formand, Daniel Levy, udtalt sig ifølge BBC Sport.

Nu er det næste skud på stammen altså netop kommet. Man har nemlig indgået en 15-årig aftale med Formel 1 om at udvikle og fremme en ny generation af motorsportstalenter. Derudover vil man også tilbyde en masse karrieremuligheder for lokale unge mennesker med især ingeniør- og softwareudvikling, som er en stor del af motorsportens verden.

På Formel 1’s egen hjemmeside fremgår det, at det vil blive verdens første in-stadium elektrisk karting-facilitet og Londons længste indendørs bane. Stadion-anlægget vil være det eneste af sin slags i Europa, man regner med det åbner senere i år med separate baner for voksne og børn. Det bliver installeret under den del af stadion, der hedder ‘South Stand’.