Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

England: Premier League
FT
3 - 2
(1 - 1)
Arsenal
Manchester U
E. Nketiah (24), B. Saka (53), E. Nketiah (90)
M. Rashford (17), L. Martínez (59)
Niklas Gerster

Ung angrebskomet blev den store helt i medrivende topopgør

Der var drama til det sidste i det engelske topopgør, hvor en ung angriber gav "The Gunners" den forløsende scoring til sidst. Et mål som måske kan vise sig at blive et mesterskab værd...
Der ventede en sand lækkerbisken i søndagens sidste Premier League-opgør, da de traditionsrige klubber Arsenal og Manchester United bød hinanden op til dans på Emirates Stadium.

”The Gunners” har virkelig haft en brandsæson, men Manchester City slog Wolves tidligere på dagen, og lagde dermed yderligere pres på Arsenal forud for denne topkamp. Manchester United kunne samtidigt melde sig mere ind i den spændende topstrid, hvis de løb med sejren i dag.

Arsenal kom buldrende ud, og formåede at bruge den elektriske hjemmekulisse til at sætte United under et tungt pres. I den indledende fase løb gæsterne mest efter bolden, og måtte flere gange cleare farlige situationer.

Men bedst som Arsenal fik spilovertag, slog gæsterne pludselig til den anden vej. Thomas Partey begik en sjælden fejl, og smed bolden væk på midten.

Marcus Rashford overtog kuglen, og efter et fikst træk bragede den formstærke angriber skuddet ind fra distancen. 0-1 efter 17 minutter og dermed var Arsenal for en sjælden gangs skyld i vanskeligheder.

Men Arsenal lod sig ikke dog ikke kue. Efter et smukt og tålmodigt kombinationsspil i venstresiden landede bolden for fødderne af Granit Xhaka, som sendte et perfekt indlæg ind i panden på Eddie Nketiah, som headede udligningen ind i det 24. minut.

Herefter opstod en mere afventende og rolig fase, hvor begge hold forsøgte at erobre spilmomentum. Det var til at se, at det var to af de bedste hold i Premier League, som mødte hinanden, da begge mandskaber flot afmonterede modstanderens optræk til farlige angreb. En underholdende første halvleg sluttede dermed 1-1.

Arsenal kom igen godt ud til anden halvleg, og der skulle kun gå syv minutter før de fik lynet. Bukayo Saka ledte efter spilmuligheder i en stillestående position, men efter en skarp acceleration satte han Christian Eriksen af, hvorefter han bragede kuglen fladt i det lange målhjørne.

Et flot langskudsmål af Saka, og selvom David De Gea måske så lidt tung ud i målet, var afslutningen placeret enormt yderligt. Nu var det pludselig gæsterne, som var tvunget til at jagte. De kom da også med et med et kvikt modsvar, da Rashford atter var angrebslysten i venstresiden, men hans skud blev reddet af Aaron Ramsdale i buret.

Men United skulle dog få noget at glæde sig over kort efter. Ramsdale kom skidt ud til en hjørnesparksbold, hvorefter Lisandro Martinez på riposten sendte et kvalificeret hovedstød afsted, som Gabriel akkurat ikke kunne cleare væk på mållinjen. Dermed var det igen helt lige på Emirates Stadium efter en times spil.

I slutfasen virkede Arsenal dog til at have det største overskud til at lægge et pres. I 70. minut var Saka så igen på spil, og igen var det Eriksen, som han drev gæk med, inden hans afrettede skudforsøg kyssede den fjerneste stolpe.

Det var ren overlevelse for United i slutminutterne. I 85. minut havde Nketiah en gylden chance for at blive matchvinder, da han efter klumpspil fik en helt fri skudmulighed – men De Gea diskede op med en flot refleksredning.

Men unge Nketiah skulle såmænd blive dagens helt for ”The Gunners.” Oleksandr Zinchenko blev spillet fri i venstresiden, og sendte et indlæg ind imod Ødegaard, som fik sendt en afslutning afsted, og unge Nketiah kunne derefter træde bolden det sidste stykke ind over målstregen til kæmpe ekstase for hjemmepublikummet.

Der var et kort VAR-tjek for offside på målet, men end ikke dette kunne sætte en stoppe for, at Arsenal stjal de tre point i sidste øjeblik i det vilde topopgør.

Dermed stod Arsenal flot for presset, der blev lagt på dem af Manchester City tidligere i dag, og de har fortsat fem point ned til dem på 2. pladsen, samtidigt med at de har en kamp i hånden.

Omvendt var det en bitter pille at sluge for United, som nu ikke tyder på at blive en del af den endegyldige mesterskabskamp. De har nu hele 11 point op til førerholdet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER