Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa Conference League
FT
0 - 2
(0 - 1)
Silkeborg
Anderlecht
A. Klynge (26)
L. Refaelov (20), B. Raman (90)
Niklas Gerster

Kent Nielsen: Vi lever i tre turneringer – Det synes jeg er i orden

500-kamps-jubilaren kunne i går for fjerde Superliga-kamp i træk se sit Silkeborg-mandskab gå fra banen uden sejr. Kent Nielsen udtrykte dog alligevel begejstring for holdets samlede aftryk i denne sæson indtil videre – Både nationalt og internationalt.
Silkeborg IF tabte i går terræn i top-6-ræset, da de led et 1-2-nederlag imod Viborg FF. Det var således fjerde kamp i streg, at klubben fra Søhøjlandet ikke vandt. SIF har dog også haft meget på tallerkenen i denne sæson, hvor de også har spillet Conference League. Måske det kan forklare den mindre gode stime? Europæisk fodbold er i hvert fald ikke normalt en del af dagsordenen i SIF, som senest spillede europæisk bold i 2001.

Indkast.dk talte med SIF-cheftræner Kent Nielsen efter kampen om dette emne, og spurgte til hans syn på, hvordan klubben har håndteret denne balancekunst imellem at præstere nationalt og internationalt:

- Det synes jeg, at vi har håndteret godt. Jeg synes, at hvis vi kigger på alle vores kampe, har de været meget tætte. Vi har ikke haft udfald. Vi spiller 3-3 her for fjorten dage siden imod Randers, hvor det er i overtiden. Vi taber i overtiden nede i Horsens. Så igen i en tæt Superliga jamen så må vi bare sige, at der er også nogle ting, der heller ikke lige er faldet vores vej. Men jeg synes sådan overordnet set, at vi står et stærkt sted, i forhold til den klub vi er. Det hele har været nyt, og som jeg siger, lever vi i tre turneringer. Det synes jeg er i orden.

Det var altså på trods af det bitre nederlag for SIF alligevel en både positiv og afklaret cheftræner, som mødte pressen efter kampen. Kent Nielsen roste således holdets evne til at holde kampene konstant jævnbyrdige, og pointerede, at marginaler også har spillet en rolle i de seneste pointtab.

Det var derfor også med oprejst pande, at Kent Nielsen kiggede frem imod torsdagens Conference League-opgør imod Anderlecht, som afgør, om det bliver knald eller fald for SIF i Europa:

- Fantastisk. Vi glæder os til det. Vi begynder at glæde os til det – som sagt skal vi lige have lagt den her skuffelse ned, og så begynder vi også at glæde os til det, og ved, at det er en fantastisk situation. Et drømmescenarie vi har bragt os selv i. Stor ros til spillerne. Altså på hjemmebane – Kan nøjes med uafgjort og jeg føler også, at vi har præsteret i fem kampe i Conference League. Så hvorfor skulle vi ikke også gøre det her? Men tæt bliver det.

Silkeborg IF får afgjort deres europæiske skæbne imod det belgiske storhold Anderlecht på JYSK Park torsdag. Her vil alt andet end et nederlag sende SIF videre til 1/16-finalerne, der spilles til foråret. Opgøret sparkes i gang klokken 21.00.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER