A. Klynge (26)
L. Refaelov (20), B. Raman (90)
Anders Mathiasen

SIF-drømmene blev knust

Silkeborg IF kunne efter sidste uges resultater i Conference League nøjes med et uafgjort resultat i aftenens kamp mod Anderlecht, der ville sende Silkeborg videre i Conference League. For en uge siden tabte SIF 1-0 til West Ham, mens Anderlecht måtte nøjes med at spille 2-2 mod FCSB, som Silkeborg slog 5-0 - to gange. Det var dermed en regulær finale, der ventede de mange tilskuere på JYSK Park denne torsdag aften.
Efter en start hvor udeholdet fra Anderlecht havde været meget på bolden, og hvor Silkeborg IF med al sandsynlighed havde set starten udfolde sig anderledes, fik udeholdet efter 20 minutter bragt sig foran. Det var Anderlechts nummer 11 Lior Rafaelov, der efter fint spil fra belgierne med en inderside kunne lægge bolden ind forbi Nicolai Larsen i Silkeborg-målet, der ikke kunne forhindre udeholdet i at score. Dermed var SIF nu bagud 1-0 - det eneste resultat de ikke kunne bruge til noget.

Blot fem minutter efter blev tingene gjort endnu sværere for Silkeborg IF, da midtbanedynamoen Anders Klynge efter 25 minutter ragede et rødt kort til sig. Joel Felix snittede en bold videre til en Anderlecht-spiller, som Klynge hev ned alene mand tilbage. SIF-holdet var dermed reduceret til 10 mand, og det så nu særdeles svært ud blot at hente et enkelt point mod et godt spillende Anderlecht-hold.

Det var et forandret Silkeborg-hold, der kom ud til 2. halvleg. Al den energi og intensitet der havde manglet i 1. halvleg, havde de tilsyneladende gemt til 2. halvleg. Her viste Silkeborg en anden tro på tingene, og man formåede en mand i undertal at presse belgierne langt ned i eget felt. Med godt 25 minutter tilbage var der stadig muligheder for Silkeborg IF.

Silkeborg formåede at lægge et yderligere pres på Anderlecht mod kampens slutning, dog uden det endte med et mål til silkeborgenserne, der derfor taber kampen med 1-0. Silkeborg IF havde tingene i egne hænder, men formåede ikke at gøre muligheden for videre avancement i Conference League til en realitet, og derfor var denne kamp også endestationen for Silkeborg IF i Conference League. Ydermere lykkedes det Anderlecht at score til 2-0 i de døende sekunder, så hvad der kunne have været en smuk aften i Silkeborg, endte i stedet som en trist og ærgerlig affære.