Anders Vestergaard

CAMEROUN - Er med igen igen

Cameroun er igen med til en VM-slutrunde - Men har de landsholdet til at gå videre?
Ved at sikre sig deltagelse i den kommende VM-slutrunde i Qatar har Cameroun udvidet sin rekord som det afrikanske landshold med flest slutrunder på CV´et, så det tal nu er oppe på otte.

Den afrikanske nation sikrede sig VM-billetten på dramatisk vis, da man i to play-off-kampe mod Algeriet tabte den første kamp, men på mirakuløs vis endte med at vende opgøret i returkampen på udebane sent i kampen.

Men kan det Camerounske landshold leve op til fordums storhed med stjernen Samuel Eto´o? Tja, mange kalder i hvert fald det nuværende camerounske landshold for det dårligste i 40 år.

Og med en nylig udskiftning på trænerposten, tvivler mange på, om Cameroun kommer til at gå videre fra gruppen, som tæller Schweitz, Serbien og storfavoritterne Brasilien.


Profilen
Andre Onana har foretaget sit store skifte fra Ajax Amsterdam til Inter, hvor det i skrivende stund er blevet til tre kampe i Serie A i denne sæson. Og efter en suspendering på ni måneder sidste år, er den 26-årige keeper nu klar til at vogte buret for Cameroun i Qatar.


Træneren
Rigobert Song - som mange nok vil huske som en flamboyant midterforsvarer i Premier League og kaptajn for det camerounske landshold – overtog tøjlerne efter Camerouns tredjeplads i AFCON, hvor fordboldforbundets nye præsident, Samuel Eto´o, smed den tidligere træner, portugiseren Toni Conceiao, på porten.

Songs taktik er, er sætte en stor lid til sine kantspillere i en 4-3-3-formation. Også angriberen Aboubakar bliver vigtig i den nye træners taktiske oplæg til det forestående VM.


Forventet startopstilling
4-3-3
Mål: André Onana
Forsvar: Collins Fai, Michael Ngadeu-Ngadjui, Jean-Charles Castelletto og Nouhou Tolo
Midtbane: Martin Hongla, Samuel Gouet og Zambo Angussia
Angreb: Moumi Ngamaleu, Karl Toko Ekambi og Vincent Aboubakar.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER