Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Philip Dar

GHANA - Et landshold i udvikling jagter heldet

Efter at have glippet VM-slutrunden i 2018, er Ghana igen at finde blandt VM-nationerne, når slutrunden fløjtes i gang i Qatar. Her er det afrikanske landshold havnet i en svær gruppe H, som også indeholder Portugal, Uruguay og Sydkorea.

Det afrikanske mandskab skal forsøge at genrejse sig efter et forfærdeligt resultat ved Africa Cup Of Nations i 2021, mens også VM-kvalifikationen var en kaotisk omgang for Black Stars. Mange store talenter skal forløses, hvis Ghana skal gøre sig forhåbninger om at avancere fra en svær gruppe H.

Det er et ghanesisk landshold med stor sult, som dukker op i Qatar, da de seneste år ikke har nogle dans på roser for landstræner Otto Addo og hans mandskab. Ved den seneste slutrunde, de afrikanske mesterskaber i 2021, måtte Ghana højst overraskende forlade turneringen allerede efter gruppespillet. Også kvalifikationen til netop VM var en kaotisk omgang for Black Stars, som endte på rette spor med en playoff-sejr over Nigeria på reglen om udebanemål.

Selvom Ghana er underdogs i gruppe H, er der stadig kæmpe stjerner på det ghanesiske landshold, som indbefatter blandt andre Arsenals Thomas Partey, Athletic Bilbaos Inaki Williams og Ajax Mohammed Kudus. Derudover består Addos mandskab af unge stortalenter, som kan gøre en forskel, men som stadig er uforløste på den helt store scene.


Taktikken
Ghana stiller normalvis op i en 4-2-3-1 eller en 3-4-3. Her er der fokus på Ghanas største stjerne og våben, nemlig Thomas Partey på den centrale midtbane, hvor Arsenal-spilleren skal forsøge at bryde linjerne og sætte spillet fremad, mens Kudus´ kreativitet og målnæse forventes at skulle gøre en forskel. Landstræner Otto Addo står med flere hovedbrud frem mod slutrunden, da mange spillere banker på til startopstillingen. Tariq Lamptey, Eddie Nketiah og Callum Hudson-Odoi er alle skiftet fra det engelske landsholdssystem til det ghanesiske ditto, hvorfor de alle er i spil til Addos VM-trup. Samtidig er der også et dilemma omkring rutinerede Andre Ayew, som desuden er landsholdsanfører, men ikke længere er den lynhurtige kantspiller, som han var engang. Er det på tide med et generationsskifte?


Profilen
Der er ikke meget tvivl om profilen på det ghanesiske landshold. Det er nemlig Arsenals 29-årige midtbanespiller Thomas Partey, som står noteret for 38 landskampe og 12 mål. Partey fungere som en schweizerkniv på det ghanesiske landshold, da han flere gange har dækket både den defensive og offensive del af midtbanen. Frem mod VM er det dog forventet, at Partey vil indtage en mere defensiv rolle, da Ajaxs Mohammed Kudus er i strålende spillehumør for øjeblikket og dermed forventes at spille en nøglerolle i Ghanas offensiv. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller er startet som lyn og torden for Ajax hvor han har scoret ni mål i 14 kampe, mens han også står noteret for fem mål i 18 kampe på landsholdet.


Træneren
Otto Addo har været ghanesisk landstræner siden marts, hvor han overtog efter fyringen af Milovan Rajevac. Addo var kun ansat på midlertidig basis indtil VM-kvalifikationen kom i hus, hvilket medførte en permanent kontrakt til Addo. Den tyskfødte ghaneser arbejder dog også i Borussia Dortmund ved siden af sin landstrænergerning, så der sås nu tvivl om Addos fremtid. Addo har udtalt, at han synes man bør bo i det land, som man er landstræner for, men dette er ikke muligt for ham i øjeblikket, da han ser sig selv blive i Tyskland i mange år fremover.

Ghanas VM åbnes med en kamp mod Portugal den 24. november kl 17.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER