ALT om VM

Fodbold nyheder

GHANA - Et landshold i udvikling jagter heldet

Af Philip Dar

Efter at have glippet VM-slutrunden i 2018, er Ghana igen at finde blandt VM-nationerne, når slutrunden fløjtes i gang i Qatar. Her er det afrikanske landshold havnet i en svær gruppe H, som også indeholder Portugal, Uruguay og Sydkorea.

Article image
Ritzau-Scanpix
Det afrikanske mandskab skal forsøge at genrejse sig efter et forfærdeligt resultat ved Africa Cup Of Nations i 2021, mens også VM-kvalifikationen var en kaotisk omgang for Black Stars. Mange store talenter skal forløses, hvis Ghana skal gøre sig forhåbninger om at avancere fra en svær gruppe H.


Det er et ghanesisk landshold med stor sult, som dukker op i Qatar, da de seneste år ikke har nogle dans på roser for landstræner Otto Addo og hans mandskab. Ved den seneste slutrunde, de afrikanske mesterskaber i 2021, måtte Ghana højst overraskende forlade turneringen allerede efter gruppespillet. Også kvalifikationen til netop VM var en kaotisk omgang for Black Stars, som endte på rette spor med en playoff-sejr over Nigeria på reglen om udebanemål.

Selvom Ghana er underdogs i gruppe H, er der stadig kæmpe stjerner på det ghanesiske landshold, som indbefatter blandt andre Arsenals Thomas Partey, Athletic Bilbaos Inaki Williams og Ajax Mohammed Kudus. Derudover består Addos mandskab af unge stortalenter, som kan gøre en forskel, men som stadig er uforløste på den helt store scene.


Taktikken
Ghana stiller normalvis op i en 4-2-3-1 eller en 3-4-3. Her er der fokus på Ghanas største stjerne og våben, nemlig Thomas Partey på den centrale midtbane, hvor Arsenal-spilleren skal forsøge at bryde linjerne og sætte spillet fremad, mens Kudus´ kreativitet og målnæse forventes at skulle gøre en forskel. Landstræner Otto Addo står med flere hovedbrud frem mod slutrunden, da mange spillere banker på til startopstillingen. Tariq Lamptey, Eddie Nketiah og Callum Hudson-Odoi er alle skiftet fra det engelske landsholdssystem til det ghanesiske ditto, hvorfor de alle er i spil til Addos VM-trup. Samtidig er der også et dilemma omkring rutinerede Andre Ayew, som desuden er landsholdsanfører, men ikke længere er den lynhurtige kantspiller, som han var engang. Er det på tide med et generationsskifte?


Profilen
Der er ikke meget tvivl om profilen på det ghanesiske landshold. Det er nemlig Arsenals 29-årige midtbanespiller Thomas Partey, som står noteret for 38 landskampe og 12 mål. Partey fungere som en schweizerkniv på det ghanesiske landshold, da han flere gange har dækket både den defensive og offensive del af midtbanen. Frem mod VM er det dog forventet, at Partey vil indtage en mere defensiv rolle, da Ajaxs Mohammed Kudus er i strålende spillehumør for øjeblikket og dermed forventes at spille en nøglerolle i Ghanas offensiv. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller er startet som lyn og torden for Ajax hvor han har scoret ni mål i 14 kampe, mens han også står noteret for fem mål i 18 kampe på landsholdet.


Træneren
Otto Addo har været ghanesisk landstræner siden marts, hvor han overtog efter fyringen af Milovan Rajevac. Addo var kun ansat på midlertidig basis indtil VM-kvalifikationen kom i hus, hvilket medførte en permanent kontrakt til Addo. Den tyskfødte ghaneser arbejder dog også i Borussia Dortmund ved siden af sin landstrænergerning, så der sås nu tvivl om Addos fremtid. Addo har udtalt, at han synes man bør bo i det land, som man er landstræner for, men dette er ikke muligt for ham i øjeblikket, da han ser sig selv blive i Tyskland i mange år fremover.

Ghanas VM åbnes med en kamp mod Portugal den 24. november kl 17.

Mere om Ghana

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik