Anton Kirkegaard

QATAR - Den kontroversielle vært

Qatar er et meget nyt hold på den internationale fodboldscene og er derfor lidt af en
joker.
FIFA udpegede Qatar som 2022 VM-værter d.2 december 2010. Det var et kontroversielt valg på daværende tidspunkt og kritikken er kun vokset siden. Alt omtale omkring Qatar har med god grund handlet om deres rolle som vært for VM, men hvad med deres landshold?

Det qatarske landshold blev først dannet 1970 og er blandt de nyeste fodbold landshold i verden. Det nye landshold har dog gjort alt for at sætte deres præg på fodbolden og har også set store forbedringer i nyere tid. Qatars landshold bliver kaldt “de rødbrune” og de har i de sidste år spillet med i Copa America, CONCACAF og europæiske kvalifikationskampe til VM. Sidstnævnte havde ingen betydning resultatmæssigt fordi landet er automatisk kvalificeret takket være deres status som vært. “De rødbrune” har også oplevet succes i de seneste år. Holdet formåede at vinde Den Asiatiske Cup i 2019, hvilket var første gang i landets historie.

Holdet succes viser at der findes en vis mængde talent på holdet, dog uden nogle genkendelige navne. Hele qatars trup spiller i den hjemlige række og vil derfor være fremmede for langt de fleste fodboldfans. Qatar generelle fodbold niveau er steget markant i nyere tid, det er deres FIFA ranking også. De var rangeret som 113 bedste landshold i verden i 2010, men ligger i øjeblikket som nummer 50.

Profilen
Qatars største stjerne er uden tvivl er Akram Afif, som til daglig spiller for Al Sadd. Afif har dog også spillet for Villarreal, men efter flere lejeophold uden den store succes, vendte Afif tilbage til Villarreal. Villarreal valgte at sælge ham tilbage til Al Sadd, hvor han har formået at vende sin ellers nedadgående karriere. Afif er en mobil angriber som primært spiller på venstrekanten. Han kan godt lide at gå ind i banen med sin dominante højreben. Afif er primært en målscorer med en godt skud. Han har scoret 11 mål i 35 kampe i AFC Champions League.

Træner
Felix Sanchez arbejdede som træner hos La Masia i 10 år og har derfor erfaring med nogle ekstrem talentfulde spillere. Sanchez blev udnævnt som træner for qatars U19 hold i 2013 og efter at have arbejdet sig op gennem ungdomsrækkerne, blev han udnævnt som træner for A-landsholdet i 2017. Sanchez foretrækker at spille med 5-3-2, men med meget offensive backs som fungerer som kanter når holdet angriber.


Forventet startopstilling
Al Sheeb - T. Salman - Al Rawi - B. Khoukhi - A.Hassan - K. Boudiaf - M. Khoeder - Al Haeydos - A. Hatem - A. Ali - A. Afif


Trup
Målmænd:
Saad Al Sheeb
Meshaal Barsham
Salah Zakaria

Forsvar:
Ro-Ro
Abdelkarim Hassan
Tarek Salman
Musab Kheder Homam
Ahmed Bassam Al-Rawi
Homam Ahmed

Midtbane:
Assim Madibo
Boualem Khoukhi
Abdulaziz Hatem
Mohammed Waad
Ali Assadalla
Karim Boudiaf
Abdullah Al-Ahra

Angriber:
Akram Afif
Ahmed Alaaeldin
Mohammed Muntari
Hassan Al-Haydos
Ismaeel Mohammad
Khalid Muneer
Almoez Ali