ALT om VM

Fodbold nyheder

ECUADOR – Kollektivet skal sikre resultater

Af Asbjørn Steffensen

Efter ikke at have kvalificeret sig til den seneste VM-slutrunde er Ecuador tilbage i det helt fine selskab ved dette års slutrunde i Qatar trods en sag om brug af en ikke berettiget spiller under kvalifikationen.
Article image
Ritzau-Scanpix
Ecuador er tilbage ved en VM-slutrunde efter at have misset kvalifikationen i Rusland 2018. Landet fik den sidste direkte billet i den sydamerikanske kvalifikation efter at have overrasket og hevet nogle imponerende point hjem blandt andet mod Brasilien og Argentina.


Landet sluttede kvalifikationen dårligt af med kun tre point i de sidste fire kampe, men ikke desto mindre endte det med at være nok til at sikre en direkte billet til Qatar. Det kom også på baggrund af, at lande som Chile og Colombia skuffede i kvalifikationen.

Man kan ikke tale om Ecuador op til denne VM-slutrunde uden at komme ind på den sag, der har fyldt i medierne, som handler om, at Ecuador skal have brugt en ulovlig spiller under VM-kvalifikationen. Både Chile og Peru har appelleret sagen til Den Internationale Domstol (CAS) efter at FIFA afviste deres anklage.

Der er tale om Byron Castillo, som Chile mener er født i Colombia og ikke Ecuador. CAS ventes at komme med en afgørelse senest 10. november, og derfor er landets VM-deltagelse endnu ikke 100 procent sikker, men derfor går redaktionen på Indkast.dk alligevel landet i sømmene op til slutrunden.

Ecuadors topscorer i VM-kvalifikationen blev Michael Estrada, der til dagligt tørner ud for den mexicanske klub, Cruz Azul. Den tidligere West Ham-spiller, Enner Valencia, der nu spiller i tyrkiske Fenerbahce, bidrog også med mål, og tilsammen scorede de to 10 mål i kvalifikationen og havde store aktier i den direkte VM-billet. I forsvaret er Pervis Estupiñan fra Brighton en utrættelig motor, der også har bidraget med både mål og assists i kvalifikationen.

Kollektivet skal være både tæt og stærk under VM-slutrunden, hvis Ecuador skal gøre sig forhåbninger om at gøre det godt. De få profiler, landet har, kan ikke bære det alene, og derfor kræver det en fælles indsats for at gå videre fra gruppen. I kvalifikationen så man, at netop det ecuadorianske kollektiv fungerede selv mod de store hold, hvilket i sidste ende sikrede dem en direkte flybillet til Qatar.


Ecuador er placeret i Gruppe A, hvor Holland, Senegal og værtslandet Qatar venter. Umiddelbart ligner det, at landet skal kæmpe med Senegal om andenpladsen i gruppen, men ved et VM kan alt ske, og Ecuador vil sagtens kunne give Holland kamp til stregen også.

Profilen
Brightons Moises Caicedo er den største stjerne på det ecuadorianske landshold. Han fik chancen under den nuværende landstræner, Gustavo Alfaro, og siden er det blevet til 25 landskampe i en alder af bare 21 år. Caicedo er fast mand på midtbanen hos Brighton, hvor han både fordeler og tilbageerobrer bolde. Meget af Ecuadors spil kommer til at gå gennem ham, og han skal forsøge at finde Estupiñan på venstrekanten eller Estrada og Valencia i angrebet.

Træneren
60-årige Gustavo Alfaro kommer fra Argentina og har stået i spidsen for Ecuador siden start-2020. Han har været træner for en lang række argentinske klubber gennem karrieren heriblandt Boca Juniors og San Lorenzo. Hans bedste arbejde er sket, hos de mindre klubber, han har trænet, hvilket kan blive en fordel for Ecuador ved denne VM-slutrunde. Han er glad for omstillingsfodbold og elsker en god kontra.

Mere om Ecuador

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik