Europa: Champions League
FT
3 - 0
(1 - 0)
Chelsea
Milan
W. Fofana (24), P. Aubameyang (56), R. James (61)
Daniel Fisker

AC Milan indkasserede tørre Chelsea-tæsk på Stamford Bridge

AC Milan havde ikke meget at byde på, da de italienske mestre besøgte Stamford Bridge, hvor Chelsea var klar til at levere en varm velkomst og en overbevisende indsats.
Inter leverede tirsdag aften en kraftpræstation, da Barcelona besøgte Milano, og onsdag aften skulle ”naboerne” fra AC Milan forsøge at gentage den italienske succes på Stamford Bridge. Det var dog værterne fra Chelsea, som kom bedst fra start. Aubameyang opsnappede Kovacics aflevering, inden han sendte en forkølet aflevering i retning af Mount, som dog fik afleveringen med sig, inden han tvang Tatarusanu ud i kampens første redning.

AC Milan – og især Leão – udgjorde ikke desto mindre en trussel på Stamford Bridge, men truslen blev foreløbig pasificeret, da ”The Blues” kom frem til to chancer på ganske kort tid. Der var ikke særlig meget saft og kraft i Thiago Silvas to første hovedstødsforsøg, men brasilianerens tredje hovedstødsforsøg blev pareret at Tatrusanu, hvorefter Fofana – efter klumpspil i det lille felt – kunne glide bolden i netmaskerne og bringe Chelsea i front.

Mount kunne være blevet dobbelt målscorer og have fordoblet Chelseas føring, da der var spillet godt og vel en halv time af onsdagskampen. Aubameyang havde held med at dirigere en aflevering fra Sterling i retning af en fremadstormende Mount, som endnu en gang havde held med at få en besværlig aflevering under kontrol. Englænderen vippede bolden over AC Milan-målmanden, inden han sendte den i netmaskerne, hvorefter offsideflaget blev hævet.

Selvom Chelsea langt det meste af tiden så ud til at have kampen under fuld kontrol, var ”The Blues” mere end almindelige heldige med ikke at skulle gå i omklædningsrummet med et 1-1-resultat. Leão tog sig således en imponerende dribletur i de døende sekunder af første halvleg, hvorefter De Ketelaere tvang Kepa til at parere sin afslutning. Krunic sendte dog nedfaldsbolden over de ellers gabende tomme Chelsea-mål.

Et samspil mellem Sterling og Mount var tæt på at blive farligt, da der var spillet to minutter af anden halvleg, men Tomori afværgede Chelsea-duoens indøvede pasningsspil. Tomori – og resten af AC Milan-forsvaret – leverede dog en tvivlsom indsats ti minutter senere, da den engelske midtstopper ikke formåede at opsnappe et indlæg fra James, hvilket resulterede i, at Aubameyang kunne sende bolden i netmaskerne fra klos hold.

Fem minutter senere beviste James, som netop var blevet noteret for en assist, at han også kunne lave mål. AC Milan forsøgte at bygge spillet op fra defensiven, hvilket resulterede i, at Sterling opsnappede bolden på kanten af det italienske felt, hvorfra han kunne sætte en overlappende James i scene. Den engelske wingback svigtede ikke og sendte en ustoppelig afslutning forbi Tatrusanu.

Selvom Chelsea konstant blev mindet om, hvor stor en trussel Leão var, så kunne den portugisiske AC Milan-profil ikke løfte italienernes offensive arbejde alene. Gassen gik dog også af Chelseas angrebsballon i kampens afslutning, hvor værterne øjensynligt var særdeles tilfredse med at være foran 3-0, og denne tilfredshed blev nydt i fulde drag, indtil den overbevisende indsats af "The Blues" blev fløjtet af.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER